Teemavuosi-2016_KohtiToivoa-VainotutKristityt

Elämää vainottuna

Meille suomalaisille kristittyjen vainot saattavat tuntua kaukaisilta ja vierailta asioilta. Kuitenkin monissa maissa kristittynä eläminen, yhteinen kokoontuminen ja Raamatun opiskeleminen on erittäin hankalaa. Sata miljoonaa kristittyä kärsii tänäänkin syrjinnästä, vankeudesta, kidutuksesta tai sieppauksesta, koska hän on päättänyt seurata Jeesusta. Moni pakenee pois kotimaastaan, mutta moni joutuu kuolemaan uskonsa tähden.

Open Doors on järjestö, joka vuosittain julkaisee listan niistä maista, joissa esiintyy kristittyjen vainoa. Listan kärkipaikkoja ovat jo vuosien ajan pitäneet Pohjois-Korea, Irak, Eritrea, Afganistan, Syyria, Somalia ja Pakistan. Open Doors käynnisti toimintansa Suomessa keväällä 2015.

Kohti toivoa

Jeesus joutui kokemaan ihmisten pilkkaa. Tämä tietoisuus lohduttaa monia vainottuja, sillä Jumala ei katsele ulkopuolelta lastensa kärsimystä vaan Hän on itse tullut niistä osalliseksi ja voi siksi auttaa. Tässä auttamistyössä on meille jokaiselle tehtävää.

Medialla – radiolla, televisiolla, internetillä ja mobiililla – on valtavan suuri merkitys vainottujen kristittyjen elämässä. Ohjelmien avulla voidaan tukea ja rohkaista hajallaan eläviä kristittyjä ja maanalaisia seurakuntia. Mediatyö tavoittaa ihmisen hänen omalla kielellään, jolloin se kantaa myös hedelmää. Sanoma Vapahtajasta, joka on sama eilen, tänään ja ikuisesti ja joka pelastaa, antaa toivon ja turvan.

Sansa tukee kristillisiä ohjelmia useaan sellaiseen maahan, jossa kristittynä eläminen on tai voi olla vaikeaa. Tuemme ohjelmia mm. Irakiin, Syyriaan, Afganistaniin ja Turkkiin.

Teemavuonna tapahtuu

Vuoden aikana keräämme varoja medialähetystyöhön ja keräysvaroilla tuemme ohjelmia, joissa kerrotaan Jeesuksesta ja toivosta. Luvassa on myös teemaan liittyviä videoita, haasteita ja palautteita. Näiden avulla pääset sukeltamaan kristittyjen elämäntilanteeseen eri maissa ja kulttuureissa.

Teemavuonna myös rukoilemme vaikeissa oloissa elävien puolesta. Rukousaiheita työalueilta löytyy esimerkiksi rukouskalenterista ja näiden nettisivujen ”rukousseinältä”. Rukousseinälle voit käydä jättämässä myös omia esirukouspyyntöjäsi.

Haluatko lahjoittaa?  Osallistumalla Kohti toivoa -teemavuoden keräykseen annat median viedä Sanaa eteenpäin!

”Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte…” Room. 15:13

Pin It on Pinterest

Haku