skip to Main Content
Jo 4 800 Päivää Esirukousta Sansan Työntekijöiden Puolesta
− Monien rukouskummien mielestä esirukous on heille luonteva työmuoto. Sitä voi tehdä kotona ja myös tuntemattomana. Miehetkin ovat siihen heränneet ja heidän määränsä sitoutuneissa rukoilijoissa on lisääntynyt, yhteyspäällikkö Anitta Vuorela Sansan seurakuntapalveluista sanoo. Kuva: Anne Isokuortti.

Jo 4 800 päivää esirukousta Sansan työntekijöiden puolesta

Sansan yhteyspäällikkö Anitta Vuorelan mukaan rukous on työn tukijalka, ja sen osana esirukous. Rukouskummeina oli helmikuun puolivälissä ollut 120 henkilöä. He olivat rukoilleet yhteensä jo 4 800 päivää Sansan työntekijöiden puolesta.

Kuka tahansa on syksystä 2015 voinut lupautua määräajaksi jonkun Sansan työntekijän, lähinnä kotimaassa työskentelevän, rukouskummiksi. Näin siksi, että lähetystyöntekijöillä on omat renkaansa. Mutta halutessaan voi toki kummilapsekseen saada myös lähetin tai Sansan vapaaehtoisen työntekijän.

Huikea määrä rukousta!

− Juuri luin Lähde-lehdestä Anitta Vuorelan haastattelun, jossa hän kertoo sadan rukouskummin määrän ylittyneen joulunpyhinä. Toivon, että rukouskummius jatkuu ja laajenee, sanoo leikkaussalin osastonhoitajan tehtävästä eläkkeelle jäänyt Eila Ruotoistenmäki, 88, Pyhäjärveltä.

Eila Ruotoistenmäki on toiminut rukouskummina ainakin kolme kertaa ja aikoo toimia neljännenkin kerran. Hän kertoo edelleen muistavansa myös heitä, joiden kummi on jo ollut.

Huhtikuun puoliväliin 2016 mennessä kummeja oli ollut 44, helmikuun puolivälissä 2017 vähintään yhden 40 päivän rukouspestin oli tehnyt 120 henkilöä. Kun 120 rukouskummia on rukoillut 40 päivää rukouskummilapsensa puolesta, siitä kertyy esirukousta 4 800 päivänä. Mikä huikea määrä rukousta!

− Sansan brändissä sanotaan hyvin: ”Rukous avaa sydämiä, muuttaa meitä ja auttaa lähtemään liikkeelle toteuttamaan Jumalan antamia tehtäviä.”, Anitta Vuorela kuvaa. Hän on ollut Sansassa aloittamassa Rukouskummi-toimintaa ja pyörittää rukouskummirengasta. Anittan unelmana on rukouskummitiimi, jossa joku aina päivystäisi.

Myös tietoa medialähetystyöstä

Sekä kuoronjohtaja ja kuoronjohdon opettaja Juha Kuivanen, 55, Espoosta että konetekniikan insinööri (amk) Suvi Rauhala-Heikkinen, 36, Kirkkonummelta toimivat rukouskummeina ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2017. Molemmilla on mielessä, että saman sitoumuksen voisi tehdä uudelleenkin.

− Rukous ja esirukous ovat minulle tärkeitä asioita. Netistä olen katsonut erilaisia sivuja ja toimijoita. Sansaan rukouskummiksi päädyin ehkä Raamattu kannesta kanteen -ohjelman kautta, Juha Kuivanen vastaa.

− Päivittäin sitten kannoin henkilön, jonka puolesta olin sitoutunut rukoilemaan, Herran eteen. Tunsin tukevani sekä kyseisen henkilön hengellistä työtä että Sanansaattajien toimintaa.

Anitta Vuorelaa ilahduttaakin esirukouksen lisäksi, että rukouskummit voivat samalla saada lisätietoa medialähetystyöstä ja siitä, mitä kotimaassa tehdään sen eteen.

Hirveän hyvä idea

Suvi Rauhala-Heikkinen kuuli rukouskummiudesta, kun soitti Sansaan muissa asioissa. Häntä innosti, että rukouskummina voi toimia ajasta ja paikasta riippumatta.

− Rukouskummius on hirveän hyvä idea. Mutta jos minulla olisi rukouskummi, niin haluaisin antaa hänelle enemmän eväitä. Haluaisin soittaa tai tavata. Ellei tiedä kunnolla toisen toiveita, hänen puolestaan on vaikeampi rukoilla. Toki ymmärrän, että olemme kaikki ihmisinä erilaisia.

Ryhdy rukouskummiksi!

Leena Punkari

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku