Olemme tehneet Kroatiassa yhteistyötä suomalaisten oppilaitosten kanssa jo neljällä vuosikymmenellä. Haluan tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kokea, mitä lähetystyö muun muassa voi olla.
Kroatiassa on luovuttu lähes kaikista koronarajoituksista. Monet ovatkin jo palanneet mukaan seurakunnan toimintaan. Pääsiäinen oli valopilkku, ja kirkko täyttyi pitkästä aikaa.
Kirkon tulevaisuutta Suomessa eivät ratkaise piispat tai papisto eikä edes se, mihin teologisissa kiistakysymyksissä päädytään. Asia on meidän omissa käsissämme.
Historia on opettanut, että viranomaiset eivät pysty tukahduttamaan ihmisten Jumala-kaipuuta. Kiinalaiset ovat aina löytäneet luovan tavan toimia vakaumuksensa mukaisesti.
Kirkolliskokouksessa tällä viikolla käsiteltävä aloite ei ole minulle vain keskustelunaloitus. Se nostaa esiin myös henkilökohtaisen kysymyksen, miten itse koen evankeliumin. Milloin itse tulin viimeksi evankeliumin ilon ja voiman koskettamaksi?
Kirkko, joka ei rukoile, on vaarassa muuttua vankilaksi tai ohjelmatoimistoksi. Arto Antturi raportoi kirkolliskokouksesta, joka käsittelee myös edustaja-aloitetta rukouksen merkityksestä.
Historia ja Raamattu ovat usein osoittaneet, että vaikeudet tai ihmisen omat synnit voivat Jumalan käsissä muuttua mahdollisuudeksi. Aasian kasvavat kirkot ovat valmiit kärsimään jopa vainoa, jotta evankeliumi tavoittaisi jokaisen.
Brasilia on hyvin erilainen kuin aikaisemmilla matkoillani: tyhjiä kahviloita, suljettuja kauppoja ja lähes autioita rantoja. Moni kertoo, miten uusia tilanteita on ratkaistu tai mitä hyvää pandemiasta on seurannut, mutta kukaan ei ole valittanut.
Lähetystyö on aina työtä poikkeusoloissa. Ei pelkästään tänä vuonna tai tänä jouluna. Usein elämä ja palvelu lähetyskentällä tuntuu joko poikkeuksellisen ihanalta tai poikkeuksellisen kamalalta.
Rakkaus ja ystävyys nousevat arvoonsa muuttuvassa maailmassa ja digitalisaation kiihtyessä. Kristillisen kirkon työssä rakkaus yhdistää heitäkin, jotka eivät tunne toisiaan.
Yksi tämän hetken suosikkileluista perheessämme on Toy Story – leluelämää -elokuvan Herra Perunapää. Me kristityt olemme kuin Herra Perunan ruumiinosat, kaikki Kristuksen ruumiin jäseniä.