Ahdistuksen keskellä sanoma Jeesuksesta on tärkeämpi kuin koskaan. Viesti toivosta kulkee mediassa rajojen yli silloinkin, kun on sota tai matkustaminen ei ole mahdollista.
Historia on opettanut, että viranomaiset eivät pysty tukahduttamaan ihmisten Jumala-kaipuuta. Kiinalaiset ovat aina löytäneet luovan tavan toimia vakaumuksensa mukaisesti.
Sansan Lähi-idän-kumppaneiden TWR:n ja SAT-7:n uutissisältö ei ole mediaseksikästä. Ne lähettävät sellaista sisältöä, mikä päivälehtien ja uutistoimistojen uutisvirrasta puuttuu: viestiä pelastuksen sanomasta, rukouksen voimasta ja Jumalan rakkaudesta.
Iranin huonomaineisessa vankilassa kristityt vangit kokoontuivat vessoja siivotessaan. Ne eivät olleet kovin hygieenisiä kokoontumisia, sanoo Farsid, mutta ylistyslauluja laulaesssaan he oppivat siivoamaan iloiten.
Historia ja Raamattu ovat usein osoittaneet, että vaikeudet tai ihmisen omat synnit voivat Jumalan käsissä muuttua mahdollisuudeksi. Aasian kasvavat kirkot ovat valmiit kärsimään jopa vainoa, jotta evankeliumi tavoittaisi jokaisen.
Korona-aika ei ole indonesialaiselle vanhukselle ensimmäinen kerta eristyksissä. Hänet eristettiin perheestä ja suvusta jo vuosia sitten, kun hän löysi toivon Jeesuksessa Kristuksessa.
Radio vaikuttaa kuin dynamiitti. Kesällä omaehtoisessa karanteenissa oli aikaa tutustua Sansan työn historiaan. Avaamalla ikkunoita historiaan voi löytää myös ensirakkauden kipinöitä uudelleen.
Mikä muuttuu 37 vuodessa? Aloitin lähetystyöntekijänä yli 37 vuotta sitten. Tänään pohdin, onko Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kristittyjen tilanne kohentunut vuosikymmenten saatossa.
Maailmassa on yli 200 miljoonaa vakavasti vainottua kristittyä, mikä tekee kristityistä maailman suurimman uskonnollisesti vainotun ryhmän. Esimerkiksi Kiinassa viranomaiset polttavat Raamattuja, sulkevat kristillisiä kirkkoja ja vaativat seurakuntalaisia allekirjoittamaan papereita, joissa he luopuvat uskostaan. Miten itse reagoisin, jos joutuisin häirinnän tai vainon kohteeksi?
Miltä tuntuu, kun perheenjäsen kiittää avusta hädän keskellä ja sanoo silmät melkein kostuen "kiitos"? Ovatko Lähi-idän kristityt osa sinunkin perhettäsi? Jos ovat, miltä sen tulisi näyttää? Miten pidämme huolta perheestämme? Sen ymmärtäminen, mitä muut kristityt maailmalla minulle merkitsevät, vaati vierailun SAT-7:n konferenssissa.
Irakilainen ystäväperhe sai kielteisen vastauksen turvapaikkahakemukseensa. Perheen hallussa on tappotuomio, joka koskee myös kolmea lasta. Silti Suomi on palauttamassa heitä kuolemaan. Riittääkö noin viisi kuukautta lapsen elämän pituudeksi?
Minulle soitti irakilainen ystäväni, perheenäiti Suomesta. Perhe sai tiedon kielteisestä turvapaikkapäätöksestä. Irakiin palautus on ehkä jo seuraavalla viikolla. Koko perhe on saanut myös tappotuomion, jonka syynä on kääntyminen kristinuskoon.
Juon teetä ja keskustelen keskiaasialaisen kristityn kanssa. Hän katsoo minuun ja toteaa vakavasti: "Kuule, en tiedä huomista, Se on Jumalan tiedossa. Olen valmis kuolemaan Kristuksen tähden. Uskostani en luovu." Tee meinaa mennä väärään kurkkuun… olen sanaton.