skip to Main Content
Ahdistus Yhdistää

Ahdistus yhdistää

On se sinun elämäsi sitten niin monen asian kantamista…, kirjoitin eilen ystävälleni. Samalla mieleeni tulvi monia muita läheisiä, joista voin sanoa samoin. Heidän elämässään on raskaita kuormia.

Suomalaisia, irakilaisia, ranskalaisia, joiden elämää päivästä toiseen kuvaa huoli ja myös huomisen pelko. Kun yhteen ongelmaan häämöttää ratkaisu, niin seuraava hädänaihe ilmoittaa tulostaan.

Elämme epävarmaa aikaa. Ihonväristä tai uskonnosta riippumatta tunteemme ovat miltei samat. Tunteiden ilmaisu saattaa olla erilainen. Ahdistus ja masennus ovat yhteisiä tuntemuksiamme.

Elämä on epävarmaa

Ranskassa kuulemme hyvin usein mainintoja maassa köyhyysrajan alapuolella elävistä ihmisistä. Me tunnemme heitä henkilökohtaisesti. Heidän joukossaan on kristittyjä.

Eläkeläiset ja sairaat vanhukset pelkäävät elämänsä puolesta. Miten eläkkeelle käy monien muutoksien ryöpyssä? Riittääkö eläkeraha sairausmenoihin?

Toisinaan huolia on niin paljon, että niiden kanssa eläminen on näännyttävää.

Erämaa kutsuu lepoon

Meillä on lupa pysähtyä täydellisesti, kuten teki profeetta Elia voimiensa hiipuessa. Meillä on lupa laskeutua makuulle omassa erämaassamme kuten Elia. (1. Kun. 19) Emme jaksa enää rukoilla, usko heikkenee ja toivoa emme enää näe.

Herra antaa varmuudella voiman ajallaan, että kykenemme jatkamaan matkaa. Meidän ei tarvitse jaksaa. Odota Herraa. Se on ihana, vapauttava tunne.

Herran kohtaamiseen elämämme lopussa voimme varustautua vain Jeesukseen Kristukseen turvaten. Tähän äärimmäiseen hetkeen emme pysty muutoin.

Jumala on Jumala

Filippiläiskirje 4 sanoo: ”ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

Emme me ymmärrä Jumalan suunnitelmia tai sitä, miksi asiat ovat juuri näin kohdallamme. Ei meidän tarvitsekaan ymmärtää. Pystymmekö luottamaan Herran suunnitelmiin?

Herra ei tarvitse edes luottamustamme, sillä Hän tuntee meidät. Hän tietää heikkoutemme.

Silti Hän rakastaa meitä iankaikkisella rakkaudella.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku