skip to Main Content
Anteeksiannon Hinta On Suuri

Anteeksiannon hinta on suuri

”Kuinka voin antaa anteeksi miehelle, joka minun edessäni tappoi parhaan ystäväni?” Turvallisessa elämässämme emme osaa kuvitella, miltä hengissä selviytyminen tuntuu ystävän kuollessa vieressä.

Tällaisia kysymyksiä tulee eteemme työssämme turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Tämä kysymys syntyi Davidin saarnan seurauksena. Kysymyksen taustalla oli Jeesuksen kehotus antaa anteeksi 7 x 70.

David kirjoittaa joka viikko arabiankielisen saarnan. Nyt saarnat on saatu Sansan nettisivuille, osoitteeseen sansa.fi/arabic. Aiemmin ne lähtivät kirkkohallituksen kautta sähköpostina. Tämän kirjoituksen lopussa olevilla linkeillä pääset kuuntelemaan tai lataamaan saarnan. Ylimpänä oleva saarna perustuu aina tulevan sunnuntain evankeliumitekstiin. Vanhempia saarnoja löytyy samalta sivulta.

Saarnan voi tulostaa myös jaettavaksi tai keskustelun pohjaksi. Joissain seurakunnissa arabiankieliset saarnat heijastetaan seinälle suomenkielisen saarnan aikana.

David opettaa Raamattua Skypen välityksellä. Hän on pitänyt useita kaste- ja rippikouluja Skypen ja joskus harvemmin WhatsAppin välityksellä. Erilaisia tulkkaustilanteita on tullut eteen. Viimeisin tällä viikolla.

Kilpajuoksu: kasteen vahvistus vastaan karkotuspäätös

Saimme maanantaina elää erikoisen tilanteen. Irakilainen mies sai karkotuspäätöksen Suomesta. Hänet voitiin hakea lähtemään Irakiin millä hetkellä tahansa. Hän odotti diasporansa alkua toivoen pelastusta Jumalalta. Hän ei voinut poistua asuntolasta.

Joku kristitty oli kastanut hänet, mutta ystävämme ei voinut tämän kasteen perusteella olla luterilaisen seurakunnan jäsen. Hän tarvitsi kasteen vahvistuksen, jotta hän voi liittyä paikalliseen seurakuntaan. Ystävämme toiveena oli seurakunnan jäsenyys.

Odotimme jännittyneinä jo viikon verran kasteenvahvistuksen ja karkotuksen välisen ”kilpajuoksun” lopputulosta. Kasteen vahvistuksen suorittavan pastorin täytyi organisoida matka ystävämme luokse asuntolaan, koska mies ei voi poistua edes kirkkoon. Hän on lähestulkoon kuin vankilassa.

Voitto on meidän

Ostosmatkalta palatessamme jo hämärtyvässä illassa kännykän WhatsApp soi, ja soittamassa olivat pastori ja irakilainen ystävämme. Meillä oli mukanamme kasteenvahvistuksen toimituskaava. Pysäytimme auton lähimmän työmaan pysäköintipaikalle. Ja toimitus alkoi auton huristessa sisälle lämmintä ilmaa.

Tilaisuus oli vailla kaikkea somistusta. Pastori ja ystävämme mahtuivat juuri ja juuri näkymään kännykän näyttöön. Välillä seremonian paperit olivat sekaantua, mutta loppuun me kaikki selvisimme. Juhlallisuutta tilanteen kulisseissa ei ollut, mutta saimme todistaa ystävämme vankan tahdon olla paikallisseurakunnan jäsen. Mitä se hänelle tulee merkitsemään, olkoon meidän jokaisen rukousaihe.

Olemme saaneet tavata monia kunnioitettavia ja rohkeita irakilaisia. Olemme etuoikeutettuja heidän ystävinään.

Täältä voit lukea arabiankielisiä saarnoja

Täältä voit kuunnella arabiankielisiä saarnoja

Kuva: TWR Europe

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku