skip to Main Content
Elämä On Lahjaa

Elämä on lahjaa

Samaan aikaan kun sansalaisia juoksi Tampereella lähetystyön hyväksi, minä olin saattamassa tätiäni hänen viimeisellä matkallaan. Elämä tuo eteemme erilaisia päiviä, on aika toimia ja aika pysähtyä. Nyt oli minun vuoroni hiljentyä toimeliaan tätini arkun äärellä. Oli hänen aikansa siirtyä ajan rajan yli. Hänen kätensä olivat hiljaa ristissä rinnalla, näin pappi kertoi siunauspuheessaan. Ylösnousemuksen toivo loi valoa suruun ja kaipaukseen.

Kuolemasta puhuminen ei ole kaikille helppoa. Siihen voi sisältyä pelkoa, elämätöntä elämää, kipua ja ahdistusta. Mutta meillä kristityillä on toivo Vapahtajassamme. Jeesus on meidän edeltämme käynyt läpi kuoleman ja valmistanut meille sijan ikuisuuteen taivaaseen. Hänen kauttaan meillä on pääsy Taivaallisen Isämme tykö. Siellä on hyvä olla.

Kun uskaltaa kohdata ajatuksen, että kerran minäkin kuolen, uskaltaa ehkä paremmin ajatella, mitä seurauksia kuolemastani tulee olemaan. Keitä jää jälkeeni, minne haluan tulla haudatuksi ja kenelle haluan maallisen omaisuuteni jättää.

Lahjan antaminen

Työssäni Sansassa olen saanut nähdä, miten jotkut Sansan työn ystävät ovat vielä kuolemankin jälkeen vieneet työtämme eteenpäin. Testamenttilahjoitusten merkitystä on vaikea pukea edes sanoiksi, kiitollisuus täyttää mielen. Oli kyse sitten isosta tai pienestä summasta, niin jokainen lahjoitus on arvokas. Ihminen kaukana maailmalla saa kuulla Jeesuksesta, joka kantaa meitä niin tässä ajassa kuin kerran kuolemassa. Meillä on mahdollisuus tuoda toivo kaukaiselle lähimmäiselle antamalla siitä hyvästä, mitä itse olemme saaneet.

”Jää lähellemme, Jeesus, jää kaikkiin vaiheisiin, myös luopumiseen, lähtöön, suruihin suurimpiin. Vain sinä, Herra, kannat ja meidän kasvaa annat armosi turvissa.” virsi 464:4

Kuva: Timo Granström

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku