skip to Main Content
Elämän Ja Kuoleman Rajoilla

Elämän ja kuoleman rajoilla

Indonesiassa asuu yli 275 miljoonaa ihmistä. Se on väkiluvultaan maailman neljänneksi suurin ja suurin muslimienemmistöinen maa. Indonesia on saarivaltio, joka muodostuu lähes 20 000 saaresta. Osa saarista on asumattomia.

Koronapandemia ja muut luonnonmullistukset ovat viime aikoina kurittaneet kansaa. Indonesiassa koronaan on sairastunut yli miljoona ihmistä. Viimeisten kahden viikon aikana on ollut yli 170 000 tautitapausta. Tällä hetkellä Indonesiassa raportoidaan 12 000 tartuntaa päivittäin. Sairaalat ovat niin täynnä koronapotilaita, ettei enempää mahdu. Yhteistyökumppanimme FEBC:n mukaan ihmisiä käännytetään pois sairaaloista, koska niihin ei enää mahdu. Osa koronatartunnan saaneista kuolee, kun ei saa hoitoa.

Kovat on otteet

FEBC-Indonesian mukaan valtio on kovalla kädellä puuttunut ihmisten käyttäytymiseen. Kaikki eivät välitä koronarajoituksista ja jopa kieltävät koronan olemassaolon. Maskia ei käytetä, turvavälejä ei pidetä.

Viranomaisilla on ollut kolme keinoa, joilla he kasvattavat ihmisiä noudattamaan sääntöjä ja toimimaan vastuullisesti. Ensinnäkin jos ulkona liikkuessa ei käytä kasvomaskia, saa sakon, joka on suuruudeltaan 140 €. Monet ihmiset eivät pysty sakkoja maksamaan, koska heillä on niin pienet tulot.

Tulotaso Indonesiassa vaihtelee hyvin paljon. Kansasta löytyy rikkaista rikkain ja köyhistä köyhin. Esimerkiksi radiotoimittajan kuukausipalkka on noin 150–200 € kuukaudessa. Kuitenkin puhelimet ja tietokoneet maksavat lähes saman verran kuin Suomessa. Koronan vuoksi maa on luisunut taloudellisiin vaikeuksiin, eikä valoa lähivuosina ole näkyvissä.

Viranomaisten toinen opetuksellinen toimenpide on, että tottelemattomat kansalaiset joutuvat laulamaan Indonesian kansallislaulun ja kolmantena on maata 20 minuuttia ruumisarkussa. Tämä on totisinta totta. Järeät ovat toimenpiteet koronaa vastaan, mutta siitä huolimatta ihmisiä sairastuu.

Ihmisenä ihmiselle

Koronapandemian vuoksi Indonesiassa ihmiset ovat joutuneet todella ahtaalle. Juuri ennen joulua jaettiin noin 2000 ruokakassia perheisiin 40 kristillisen paikallisradioaseman kautta. Monet ovat koronapandemian vuoksi menettäneet työn ja elinkeinon.

Ruokakassien jakamisen mahdollistivat koronan vuoksi peruuntuneet Sansan projektit. Marraskuussa selvitimme, mitkä yhteistyökumppanimme tarvitsevat kipeimmin korona-apua. Joulukassikampanjan raportti ei ole vielä tullut, mutta olemme kuulleet FEBC:ltä kiitollisia tarinoita, miten ihmiset ovat tuen vastaanottaneet. Tällä tempauksella 2000 perheeseen saatiin joulu.

Rukousvastauksia

Eräs ruokakassin saajista oli Ibu Eka. Hän työskentelee maatilalla ja hoitaa karjaa. Hän asuu Kantungin kylän ulkopuolella Balilla. Siellä hän työskentelee päivittäin miehensä kanssa elättääkseen perheensä, johon kuuluu kolme lasta.

Koronapandemian aikana Ibu Ekan elämässä on ollut suuria vaikeuksia, koska jokapäiväisen ruuanhankinnan lisäksi heillä oli raskas elämäntaakka kannettavanaan. He joutuivat ottamaan velkaa elämiseen. Hän kertoi, että riisin lisäksi on yksi aterianlisuke kahdelle. Kaikkien lisukkeiden ostamisesta on täytynyt tinkiä, koska ei ole rahaa ruokaan. Joulukassi tuli todelliseen tarpeeseen.

Ruokakassikampanja tavoitti perheitä konkreettisesti ja toi ruokaa nälkäisille. Ihmiset eri puolilla Indonesiaa saivat elämänsä hätään myös hengellistä apua radio-ohjelmien välityksellä ja ruokakasseissa olleesta hengellisestä kirjallisuudesta.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku