skip to Main Content
Horisontissa Taas Hollanti

Horisontissa taas Hollanti

Tulin Sansan työntekijäksi ensimmäisen kerran 1985 ja aloitin työt sen vuoden marraskuussa Hollannissa. Siellä, Bussum-nimisessä pikkukaupungissa, sijaitsi Sansan suurimman yhteistyökumppanin TWR:n (Trans World Radio) Euroopan-toimisto. Siellä myös järjestettiin TWR:n piirissä eri maissa radio-ohjelmia tekeville 1-4 viikon koulutuksia. Monesti kyse oli uskovista, joiden ”meriittejä” olivat, että he puhuivat jotain kieltä äidinkielenään ja halusivat auttaa maanmiehiään kuulemaan evankeliumia. Mutta heillä ei ollut minkäänlaista koulutusta ohjelmien tekemiseen. Niinpä heitä kutsuttiin Hollantiin intensiivikursseille. Oli hienoa tutustua ohjelmantekijöihin eri maanosista – ja monet heistä ovat edelleen TWR:n palveluksessa.

Niiden 3 vuoden jälkeen olen saanut ”urallani” toimia Sansan lähettämänä ulkomailla myös Englannissa, Monacossa ja Kyproksella sekä Kylväjän lähettämänä Mongoliassa. Tästä kaikesta voit, hyvä lukija, päätellä, että en ole enää ihan nuori! Ja kuitenkin – sanon suurta kiitollisuutta tuntien – että minulle on vieläkin avautumassa ovi tehtäviin ulkomailla – Hollannissa! Siellä aloitin medialähetystyön saralla ja näyttää siltä, että siellä myös lopetan koko työurani. Lähden – jos Jumala suo – kolmen vuoden työkaudelle tammikuussa 2018.

Laajan alueen työtä

Nykyään TWR:n Euroopan-työ on tarkoituksenmukaisuussyistä jaettu kolmeen eri maahan: Slovakiaan, Itävaltaan ja Hollantiin. Itävallassa Sansasta ovat työssä Eeva ja Jari Vähäsarja. Hollannin toimisto on nykyään Barneveld-nimisessä pikkukaupungissa ja siellä (kuvan rakennuksen kolmannessa eli ”vinttikerroksessa”) toimivat taloushallinto ja Media Services -osasto. Tuo jälkimmäinen tulee olemaan sijoituspaikkani. Siellä hoidetaan paljon asioita, jotka liittyvät TWR:n lukuisiin kumppanijärjestöihin ja muihin yhteistyötahoihin. Toiminnan maantieteellinen alue kattaa Euroopan lisäksi Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian. Olenhan HSO-sihteerinä ja työkokemukseni perusteella toimistoalan ammattilainen, joten koen tulevat tehtävät itselleni oikein sopiviksi. Sitä kautta kulkee myös paljon kuuntelijoiden rohkaisevia palautteita työstä eri puolilta maailmaa tukijatahoille, kuten Sansaan.

Kävin vuosilomallani heinäkuussa katsastamassa paikat ja tapaamassa tulevia työkavereita – ja olen oikein mielelläni lähdössä polkupyöräilyn luvattuun maahan.

Liittyisitkö ystävärenkaaseen?

Blogin tarkoitus ei ole kerätä varoja, mutta tämän yhden kerran mainitsen, että jokaisella Sansan lähettämällä työntekijällä on (ja tulee olla) tukenaan niin sanottu ystävärengas. On hienoa, jos renkaaseen liittyvän pyrkimyksenä on tukea työtä taloudellisesti, mutta minkäänlaista velvoitetta siihen ei ole. Toisaalta, ilman rahaahan ei tällaista työtä voi tehdä sen enempää Suomessa kuin muuallakaan.

Jos haluat saada jatkossa kuulumisia ei vain minun työstäni Hollannissa vaan myös TWR:n työstä koko aiemmin mainitulla alueella, niin lähetäthän yhteystietosi osoitteella sansa@sansa.fi maininnalla Tiinan rengas. Kirjeitä minulta tulee tulemaan (meilinä tai postissa) ehkä 6 kertaa vuodessa. Lisäksi aion ennen lähtöäni ainakin perustaa ystävärenkaan jäsenille oman, suljetun Facebook-ryhmän, jossa voimme helpommin viestitellä kumpaankin suuntaan. Esirukoustuki on olennaista lähetystyössä, ja Fb-ryhmän kautta rukousaiheet välittyvät tuoreeltaan ryhmään kuuluville.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku