skip to Main Content
Japani Tarvitsee Tukeamme

Japani tarvitsee tukeamme

Kuukausi sitten laskeuduimme mieheni Ilkan kanssa Japanin lentokentälle. Aamuyön taifuuni oli pyyhkäissyt Tokion halki, ja liikenne oli sekaisin.

Nyt kuukautta myöhemmin Japania koetteli jälleen taifuuni, ehkä maan historian pahin. Sen on arvioitu olevan voimakkain Honshun pääsaarelle iskenyt hirmumyrsky 60 vuoteen.

Hagibis törmäsi Japanin pääsaareen tuulennopeuden ollessa yli 200 km/h. Tokio sijaitsee Honshun keskiosassa. Tokion metropolialueella asuu yhteensä 35 miljoonaa ihmistä. Japanin väkiluku on maailman kymmenenneksi suurin, noin 130 miljoonaa. Pääkaupunki Tokio säästyi suuremmilta vahingoilta, mutta sitä ympäröivillä alueilla taifuunin tuhot ovat mittavat.

Taifuuni kulki Tokion yli

Olemme seuranneet tiiviisti Singaporen uutisista Japanin tilannetta. Taifuuni Hagibis vei sähköt arviolta 390 000 kotitaloudelta Tokiossa ja lähiseuduilla. Seitsemälle miljoonalle ihmiselle annettiin pakolliset evakuointimääräykset ja hätämääräykset annettiin myös moniin suur-Tokion alueen ympärillä oleviin kaupunkeihin.

Kymmenien kuolleiden lisäksi loukkaantuneita on paljon, ja moni on edelleen kateissa. Kadonneista moni oli joutunut tulvavesien vietäväksi. Yli 110 000 pelastajaa, mukaan lukien 31 000 sotilasta, ovat sunnuntain ja maanantain aikana työskennelleet tiiviisti pelastaakseen ihmishenkiä.

Japanin vierailumme aikana meille kerrottiin, että taifuuneista on harvoin ollut merkittävää haittaa Tokiossa. Japaniin iskee vuosittain keskimäärin 20 taifuunia. Nyt kuitenkin myös Tokion seutu joutui taifuunin reitille. Taifuuni aiheutti liikennekaaoksen, ja kaikki Tokion alueelta lähtevät lennot peruttiin.  Myös monet luotijunayhteydet Tokiosta peruttiin ja suurin osa junaliikenteestä oli pysähdyksissä.

Rankkasateet ja voimakkaat tuulet ovat nostattaneet tulvia ja aiheuttaneet maanvyörymiä, katkaisseet teitä sekä vaurioittaneet taloja. Osa taloista on huuhtoutunut vesimassojen mukana. Luotijunia on pahoin vaurioitunut, ja niitä makaa keskellä vettä ja mutavelliä. Valtavat vesimassat ja aavemainen näky lepää Japanin yllä.

Toipuminen alkaa

Taifuuni on jättänyt kuoleman ja tuhon jäljet. Vuosikymmenten rankimmat sateet pyyhkäisivät rajulla tavalla Japanin halki. Myrsky siirtyi sunnuntaiaamuna kohti avomerta, mutta työt ihmisten pelastamiseksi tulvien keskeltä jatkuvat. Tokio säästyi suuremmilta vahingoilta, mutta sitä ympäröivillä alueilla taifuunin tuhot ovat mittavat.

Pohdin tänään, miten Japanin kansa selviää tästä ja monista muista maata koetelleista taifuuneista. Minua ovat erityisesti puhutelleet lopun ajan Raamatun tekstit, kun näemme ajan merkkejä suurista luonnonmullistuksista, maanjäristyksistä, sodista, ilmastonmuutoksesta, puhumattakaan muista merkeistä. Täytyy olla umpisokea, jos ei näe ajan merkkejä.

Lähetyskäsky

Meille on annettu suorastaan käsky. Jeesus sanoi:

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt. 28:18-20.

”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.” Matt. 24:14.

Jeesuksen toinen tuleminen maan päälle on kuitenkin meille tuntematon. Se tulee olemaan yksi merkittävimmistä tapahtumista, mitä koskaan tapahtuu. Viimeiset ajat tuovat mukanaan paljon kurjuutta ja kärsimystä. Se aika on maailmanhistorian pimeintä aikaa, silloin pahuus, murhe ja vääryys saavat vallan. Uskovina meitä koetellaan, mutta selviämme, kun pidämme kiinni uskomme perustasta, Jeesuksesta.

Raamattu puhuu myös laajoista herätyksistä, mutta tehtävää on vielä paljon. Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia kaikille kansoille. Jumala haluaa, ettei yksikään ihminen eikä yksikään japanilainen joutuisi kadotukseen.

Muistetaan rukouksin erityisesti Japanin kansaa, joka on jälleen ollut myrskyn silmässä. Rukoillaan myös lähtijöitä, sillä tehtävää riittää. TWR toimistolla Singaporessa on vähintään kerran kuukaudessa rukouskokous Japanin puolesta. Monet työntekijät ovat lähteneet myös omalla vapaa-ajallaan evankelioimaan Japanin kansaa.

Meillä on tarjolla ilosanoma, evankeliumin vallankumouksellinen ja muuttava voima. Se menee yli markkinavoimien. Evankeliumin tarve Japanissa on edelleen suuri, sillä alle prosentti japanilaisista on kristittyjä. Moniuskontoisen japanilaisen elämää hallitsevat vainajahenkien palvonta, vieraat jumalat, puhumattakaan ateismista, joka näkyy vahvasti Japanin katukuvassa.

Pyhä Henki toimii niin kuin tahtoo. Evankeliumi murtaa raja-aidat, jopa muurit kirkon, kirkkojen ja lähetysjärjestöjen väliltä. Kirkko ei ole täydellisiä vaan syntisiä ihmisiä varten. Jeesus sanoo:

”Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Joh. 14:27.

Jokainen, joka huutaa avuksi herran nimeä pelastuu. Oletko sinä valmis kohtaamaan Jumalasi?

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku