skip to Main Content
Joulu On Jo Ovella

Joulu on jo ovella

Vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa 2017 minua pyydettiin kirjoittamaan Hetkinen Raamatun lukemiseen -lehteen tulevan joulukuun pyhäpäivien selitystekstit. Aikaa olisi siis runsaasti. Matkan varrella muistin kyllä lupaukseni kirjoittaa Hetkiseen, mutta määräaika tekstien palauttamiseen olisi vasta kesäkuun alkupuolella. Kirjoitan sitten toukokuussa olevien Kirkkopäivien jälkeen, ajattelin mielessäni kevään koittaessa. Niin siinä sitten kävi, että määräpäivän lähestyessä anoin nöyrästi lisäaikaa. Kirjoitukset eivät olleet vielä valmiita. Olin kuullut työtoveriltani, että hänkin oli saanut aiemmin hieman lisäaikaa.

Lopulta minä sitten mökillä pihapöydän ääressä – Suomen suven ollessa kauneimmillaan ja valoisimmillaan juhannuspyhinä – yritin eläytyä joulunalusaikaan. Ensimmäisen adventtisunnuntain johdantoon kirjoitin: ”… suuntaamme ajatuksemme jo kohti joulua. Pimeyden keskellä käännämme katseemme kohti todellista valoa, joka valaisee maailman.”

Pimeydestä valoon

Psalmissa 130 psalminkirjoittaja odottaa. Kaipaus Jumalan puoleen on voimakas. Rukoilija odottaa Jumalan ilmestymistä pimeyden keskelle. Psalmin alku paljastaa, että rukoilija on synnin takia kuin pimeässä syvyydessä, kaukana Jumalasta. Tuossa tilassa voi olla monenlaisten pelkojen keskellä. Elämän pimeimmissä syövereissäkin huokailtu rukous Jumalan puoleen tulee kuulluksi. Jumala rakkaudessaan haluaa antaa anteeksi ja lunastaa meidät vapaaksi Jeesuksen sovitustyön tähden.

Raamattu kertoo meille Jeesuksen syntymästä kansan keskuuteen, joka eli pimeydessä vieraan vallan alaisuudessa. Kansa oli laittanut toivonsa Jumalan sanaan, että kerran Messias olisi syntyvä. Tuo toivo ei ollut turha. Ilosanoma oli tarkoitettu Israelille ja koko maailmalle. Kun anteeksiantamuksen saa henkilökohtaisesti kokea, sydämen täyttää rauha, rakkaus ja Jumalan kunnioitus. Se synnyttää halun viedä hyvä sanoma myös muille pimeän keskellä eläville. Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askeleet!

Lisää joulun sanomasta voit kuunnella vaikka Luukkaan evankeliumista Jukka Norvannon johdolla Raamattu kannesta kanteen –ohjelmasta.

”Tuo, Kristus, voimaksemme nyt rakkautesi,
niin että sydämemme vain sinuun juurtuisi.
Suo altis mieli meille ja Isän tahdon teille tahtomme taivuta.”
Virsi 256:3

Mitä sinä odotat tältä joululta? Miten joulun ilosanoma Jeesuksen Kristuksen syntymästä vaikuttaa sinun elämääsi? Ketä sinä voisit ilahduttaa joulunpyhinä?

 

Kuvat: Pixabay

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku