skip to Main Content
Kapuloita Rattaisiin Vai Yhteensattumia?

Kapuloita rattaisiin vai yhteensattumia?

Nyt on sielunvihollinen taas laittanut kapuloita rattaisiin, kuulee uskovien sanovan. Ja heidän joukossaan olen minä. Uhkarohkeasti tartun kiinni tähän vaikeaan aiheeseen, koska luulen tietäväni asiasta hieman tai riittävästi omiin tarpeisiini.

Muistellaanpa ensiksi Matteuksen evankeliumin vehnä ja rikkavilja -vertausta. Mies kylvi peltoonsa hyvää siementä, mutta hänen vihamiehensä kylvi sekaan rikkaviljaa. Vihamiehen kylvö tuli häiritsemään koko kasvuajan hyvän viljan kehitystä. Kylväjä ei kuitenkaan sallinut poistaa haittaa tässä vaiheessa. Vikavilja sai olla olemassa ja vaikeuttaa muun viljan kasvuponnistelua.

Millaista oli meidän ”vikaviljamme” SAT-7:n kuvauksissa helmikuussa?

Olimme valmistamassa SAT-7-satelliittitelevisiota varten ohjelmia helmikuussa Ranskassa. Lastemme luona Etelä-Ranskassa lauantaina, kun kuvauksiin lähtö oli sunnuntaina, tietokoneemme lopetti toiminnan. Koko perheen olemattomalla tietotekniikkataidolla yritimme saada koneeseen eloa. Sen sisällä oli näet kaikki 26 arabiankielistä saarnaa, jotka olivat televisio-ohjelmien tärkein anti.

Hädissämme kiiruhdimme Carrefourin supermarketiin ostamaan uutta tietokonetta. Apuun ehätti neuvokas esimiehemme Hyvinkäältä. Hänen vinkeillään saimme monen yrityksen jälkeen koneen toimintaan. Paniikissa talletimme muistitikulle saarnoja, kunnes tuli toinen pysähdys. Sen jälkeen saimme koneeseen vielä eloa sen ajan, että loputkin saarnat tallentuivat.

Lisäkapuloita horisontissa

Lentokoneessa Pariisiin kahden rouvan välissä puristuksessa istuva David onnistui pudottamaan kännykkänsä lentokoneen istuimelle. Asian hän huomasi vasta saavuttuaan majoituspaikkaansa.

Kännykässä oli noin 300 yhteystietoa, joihin hän lähettää arabiankielisen saarnan joka viikko. Edellisenä päivänä saarna ei ollut lähtenyt matkaan, koska tietokone ei toiminut enää riittävästi sen lähettämiseen.

Niinpä siis taksiin ja lentoaseman löytötavaroihin, jossa kännykän piti olla. Lentoasemalla toimisto sattui kuitenkin olemaan kiinni. Ja kiinni oli myös majoituspaikka väsyneen Davidin palatessa hukkareissulta.

Kännykän tarinan loppu oli miltei onnellinen. Kuvausten jälkeen kotiin lähtiessään David löysi kännykkänsä – ei löytötavaroista, vaan jostain toisesta toimistosta. Siellä hänen tuli maksaa 10 € palkkioksi säilytyksestä.  Suomalainen luottokortti ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan kyseistä palkkiota eli ei hyväksynyt maksua. Lopulta ystävällinen neiti kyllästyi odottamaan ja ilmoitti:

”Tehän olette niin komea ja mukava, että ei tarvitse maksaa mitään.” Tiedoksi: David on 71 v. Kännykkää ei kuitenkaan saatu avattua kotona, ja David menetti siihen tallentuneet tietonsa.

”Palikoita” vai sattumien kasa?

Turhaa on varmaan lisätä, että koko kuvausviikon studion tuliterät laitteet lakkoilivat tämän tästä. Olen kirjoittanut tätä leppoisasti, että ”palikat” eivät pelottaisi ketään. Todennäköisyyslaskelma ei ehkä pystyisi selittämään näin monta ”sattumaa” tietylle ajanjaksolle ja tiettyjen suunniteltujen tapahtumien kanssa samaan aikaan. Lisäksi vaikea tapahtumaketju korreloituu muiden kuvauskertojen kanssa.

Jokainen miettiköön kysymystä ja vastausta.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku