skip to Main Content
Karanteenissa Jumala Puhuu

Karanteenissa Jumala puhuu

”Jokaiseen matkaan liittyy seikkailu, ja matkamme eri vaiheissa odottaa jotakin uutta ja arvaamatonta. Se saattaa merkitä maiseman vaihdosta, mutta kaikesta huolimatta jokainen joutuu tekemään omassa sydämessään sisäisen matkan ja kysymään itseltään miksi-kysymyksen.” Näin kirjoitin kesäkuussa blogissani.

Järjetön tahtotila johtaa usein muutokseen, joudumme perustelemaan oman työmme olemassaoloa ja sen tärkeyttä. Meille annetaan vaikeita päiviä ja vaikeita aikoja, jotta pitäisimme katseemme suunnattuna Kristukseen. Olemme kuin savi valajamme käsissä. Jumalalla on aikaa antaa saven tekeytyä ja levätä uutta työstöä varten. Hänellä on aikaa hioa meistä särmät pois.

Savenvalajan huoneessa

Viime viikolla meille tuli odottamaton yllätys vastaan. Työlupamme jatkohakemus hylättiin. Kaksi vuotta työkentällä Aasiassa tulee täyteen tammikuussa. Nyt meidän pitää perustella työministeriöön olemassaolomme tärkeys.

Emme ole Singaporessa suinkaan ainoita. Singapore on evännyt työlupia muiltakin ulkomaalaisilta, koska valtion talous on ”kuralla”. Kansalliset työntekijät ovat työttöminä, ja heidät halutaan työllistää ensin.

Kevään ja kesän blogini ovat jatkumo samaa teemaa tietämättäni. Ahdinko jatkuu, nyt se on vain muuttanut muotoaan. Olemme tällä hetkellä Singaporessa karanteenissa valtion osoittamassa hotellissa. Kotikaranteeniin emme päässeet. Kuulimme uutisen Vietnamista, jossa lentomatkustajat ovat joutuneet armeijan parakkeihin kahden viikon karanteeniin.

Singaporen valtio pitää meistä hyvää huolta, ja hyvinvointiamme seurataan monia kertoja päivässä. Huoneesta emme saa poistua. Jos karkaamme, voimme saada sakot 10 000 SGD, joka on noin 6300 €, tai jopa puoli vuotta vankeutta. Koronakuri pitää meidät visusti sisällä huoneessa.

Ruoka tuodaan oven taakse kolmesti päivässä. Kolmesti päivässä mitataan lämpö ja lähetetään selfien kera työministeriöön mobiilisovelluksella. Kymmenentenä päivänä Singaporeen saapumisesta otetaan koronatesti. Itse siivoamme hotellihuoneen ja pesemme tiskit. Ilmaista lystiä tämä ei kuitenkaan ole.

Jotakin positiivista tästä tilanteesta löytyy. Voimme hiljentyä, rukoilla ja lukea sekä tehdä töitä, rauhoittua suuren savenvalajamme huoneessa. Ehkä olemme juuri nyt tarvinneet tämän hiljentymisen ja paikallaan olon kuullaksemme tarkemmin Jumalan puheen.

Luottamuksen koulussa

Meitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu jähmettymään paikoillemme loputtomiin. Meitä rohkaistaan olemaan liikkeessä ja lähtemään, silloin kun aika on. Raamattu sanoo: ”Minä olen viinipuu, te olette oksat.” Joh. 15:5.

Jumalan johdatus on sellaista, että hän vetää meitä joskus kuin avaimen reiän läpi. Kun tähän on tultu, se on edeltänyt monivuotista Jumalan korkeakoulua. Tarvitsemme elämäämme juuri näitä vaikeuksia. Se on armoa, ilman niitä emme voi kasvaa. Silloin ymmärrämme laittaa toivomme yksin Jumalaan ja riippua hänessä kiinni. Jumalan tiet ovat ihmeelliset, hän auttaa ajallaan ja juuri oikea-aikaisesti.

Olemme palanneet Singaporeen takaisin, täällä on sydämemme ja täällä on kotimme. Singaporen koronaluvut ovat maltilliset, 3−10 päivässä, ja suurin osa tartunnoista on ulkomaalaisten tuomia. Siksi mekin olemme karanteenissa ihan valvotusti. Rajat pysyvät edelleen kiinni. Työluvan turvin pääsimme maahan.

Olemme etuoikeutettuja näkemään, mitä hyvää Jumala tekee Aasiassa ja mitä hyvää tästä Jumalan koulusta vielä syntyy. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, ihminen tämän äärellä on aika avuton. Mikä on unelmamme, mikä on tavoittelemisen arvoista, totta ja oikeaa.

Aasiassa asuu yli 60 prosenttia maailman väestöstä, yli 4,6 miljardia ihmistä. Runsaat parikymmentä vuotta sitten suomalaisia lähetystyöntekijöitä oli maailmalla 1 256. Nyt on enää 512 lähetystyöntekijää eri lähetysjärjestöjen lähettämänä. Afrikassa monet kirkot kasvavat vauhdilla ja tulevat toimeen enimmäkseen omilla työntekijöillä. Suomesta Afrikkaan lähetetään vain asiantuntijoita.

Maanosittain tarkasteltuna suomalaisen lähetystyön painopiste on tällä hetkellä Aasiassa, missä työskentelee yli 40 prosenttia suomalaisista lähetystyöntekijöistä. Siksi mekin olemme täällä. Internetin ja sosiaalisen median käyttö kasvaa kaikkein nopeimmin juuri Aasiassa.

Medialähetystyön avulla on mahdollisuus tavoittaa aasialaiset Kristukselle. Yhteinen missio ohjaa meitä. Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” Matt. 28:18-20. Tämä on käsky, lähetyskäsky.

Työlupa-asia on prosessissa, odotamme vastausta mahdollisesti kuukauden sisällä. Siinä sivussa hiotaan meitä. Eilen kun kävin nukkumaan, päässäni alkoi soida laulu ”Turhaan ette tänne tulleet”. Jumalalla on suunnitelmansa sinun ja minun elämässä. Jokainen meistä on Jumalalle tärkeä.

Ole kosketettu ja Siunattu!

Turhaan ette tänne tulleet, suotta ette saapuneet,
turhaan eivät tietä tallaa etsijänkään askeleet.
Turhaan ette tänne tulleet, yksin ette harhailleet.
Monet ovat ennen meitä samaa tietä kulkeneet.
Turhaan ette tänne tulleet, turhaan ette taistelleet.
Matkamme on vielä kesken, isä hoitaa uupuneet.
Turhaan ette tänne tulleet, turhaan ette työtä tee.
Jeesus kulkee keskellämme, lohduttaa ja rohkaisee.

Pekka Simojoen laulusta Turhaan ette tänne tulleet

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku