skip to Main Content
Liikettä Niveliin

Liikettä niveliin

Yleensä työaamuisin lähden kohti pohjoista, mutta tällä kertaa lähdinkin etelään. Matkalaukkua ja kesävaatteita ei kuitenkaan tarvinnut pakata tälle matkalle. Aurinko paistoi ja keväthanget hohtivat. Pakkasta oli sen verran, että villavaatteet olivat tarpeen. Aamuruuhkassa bussi mateli Helsingin keskustaan, ja siellä vaihdoin raitiovaunuun, joka oli niin täysi, ettei sekaan ollut mahtua. Suurin osa matkustajista oli matkalla samaan suuntaan. Minne oli matka?

Työyhteisömme osallistui työelämän kehittämisen ja työhyvinvoinnin tapahtumakokonaisuuteen. Tarjolla oli jos jonkinlaista näytteilleasettajaa ja tietoiskua päivän aikana. Johtamista käsiteltiin monesta näkövinkkelistä, samoin työhyvinvointia. Osa kanavista liittyi henkilökohtaiseen elämänlaatuun ja elämänhallintaan. Ihminen on kokonaisuus, joten jos jokin elämänalue on rempallaan, sillä voi olla suorat heijastusvaikutukset myös työhön.

Osallistuin useampaan piristävään ja kehittävään tietoiskuun päivän aikana. Vaikka eri tahot esittivät asioita omasta näkövinkkelistään, niin monissa esityksissä korostuivat ravinnon, unen ja liikunnan merkitys. Näitä elämän perusasioita on hyvä pitää esillä, jotta teoriasta tulisi käytäntöä itse kunkin elämässä. Tulipa mieleeni, että näitä elämän perusasioita kuten terveellistä ravintoa käsitellään myös Sansan tukemissa radio-ohjelmissa eri puolilla maailmaa.

Ain laulain työtäs tee

Eräässä pienessä kokoustilassa oli erilaisia äänenkäyttöön liittyviä harjoituksia. Se oli hauskaa ja virkistävää vaihtelua. Samalla saimme tietää, että ennen puhe-esitystä ei pidä juoda kahvia eikä syödä suklaata. Ne kuivattavat äänihuulia. Lähetystilaisuudet ovat seurakunnissa usein kirkkokahvien jälkeen, joten tässäpä oiva vinkki seurakunnissa vieraileville. Mausteiset ruuat kannattaa jättää myös tilaisuuden jälkeen nautittaviksi. Vokologi ei maininnut mitään lämpötilan vaikutuksesta. Muistan, että seurakunnassa työskennellessäni ääneni petti pahasti eräissä kotiseuroissa. Tupaa oli lämmitetty vieraita varten aika mukavasti ja runsaslukuinen seuraväki nosti vielä lämpötilaa entisestään pelkällä läsnäolollaan. Kun vuoroni tuli puhua, ääneni yllättäen häipyi maan alle. Aikani kakisteltuani sain lasin vettä ja sen jälkeen äänikin löytyi. ”Vesi vanhin voitehista” – tässäkin suhteessa.

Eräs näytteilleasettaja kertoi, että heidän liikeideansa oli aika uusi. He ovat kuin lähetyssaarnaajia Suomessa. Siihen minun oli helppo kertoa, että mekin olemme lähetyksen asialla. He tarjosivat fyysistä hyvinvointia työpäivän lomaan taukojumpan keinoin, kun taas me viemme hyvää uutista iankaikkisesta hyvinvoinnista Luojamme ja Vapahtajamme yhteydessä.

Olipa virkistävä päivä yhdessä upeiden työtovereideni kanssa. Tekemäni testi kertoi, mitä askelia minun tulisi ottaa kehittääkseni hyvinvointiani jatkossa. Työpäivän aikana minun tulisi saada enemmän liikettä niveliin. Pelkkä kuntoilu iltaisin ei riitä. Lienee aika tyypillistä toimistotöitä tekeville. Onneksi mukaani tarttui tapahtumasta taukojumppaohjeita ja motivaatio tehdä asialle jotain.

Liikutteletko sinä Luojalta lahjaksi saamaasi kroppaa riittävästi? Jos mietit, miten voisit yhdistää liikunnan ja lähetyksen, niin tässäpä oiva vinkki.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku