skip to Main Content
Media On Auttanut Hengellisen Elämäni Ylläpidossa

Media on auttanut hengellisen elämäni ylläpidossa

Monesti tuntuu siltä, että päivät lipuvat käsistä. Illalla sänkyyn mennessäni silmät vaipuvat kiinni ja tuskastuneena muistan, etten ole taaskaan lukenut Raamattua. Ihailen ihmisiä, jotka sanovat, että he nousevat aamulla tunnin aikaisemmin ja aloittavat päivän Raamatun luvulla. Minun aamuni kuluvat siinä, kun yritän ehtiä ajoissa, minne olenkaan menossa. Tuntuu, että aamutokkura vie aamutoimilta nopeutta.

Rkk-sovellus on helppo ja kätevä

Monella on kiireinen arki, ja hengellisen elämän ylläpitäminen saattaa tuntua haastavalta. Tai sitten työpäivän jälkeen vain väsyttää niin paljon, ettei halua tehdä mitään opiskelumaista. Onneksi olen löytänyt median ihmeellisen maailman. Vaikka en joskus ehdi seurakuntaan sunnuntaina, voin onneksi kuunnella saarnasarjoja netistä.

Muutama vuosi sitten etsiessäni hyviä saarnoja veljeni Mikael suositteli minulle Raamattu kannesta kanteen -opetuksia. Nyt minulla on Rkk-sovellus, josta yhdessä mieheni kanssa kuuntelemme opetuksia. Se tuntuu helpolta, sillä sovellus on hyvin yksinkertainen. Pari näppäystä, mukava kuunteluasento, ja kuulen hyvää opetusta mistä tahansa Raamatun kirjasta.

Saarnahetkiä autossa

Monet automatkoistani ovat kuluneet hymyjen, kyynelien ja mietteiden kera. Matkat päättyvät hyvään mieleen, kun nousen autosta ulos. Tämä johtuu siitä, että olen kuunnellut ajomatkallani saarnoja, jotka ovat todella koskettaneet minua.

Rkk:n lisäksi on monia lähteitä, joista voi kuunnella saarnoja. Yksi suosikkini on SoundCloud. Tällä hetkellä kuuntelen sieltä Station Jokelan todella rehellisiä, elämänmakuisia ja puhuttelevia saarnoja. Suosittelen! Opetuksia voi kuunnella arjen keskellä automatkojen lisäksi bussissa, pyykkejä laittaessa, tai vaikkapa illalla sängyssä ennen nukkumaanmenoa.

Media on helpottanut elämääni

Mainitsin aiemmin Raamatun lukemisesta. Kiireen keskelle olen löytänyt mielestäni aika kätevän applikaation, YouVersion, jossa on joka päivälle oma Raamatun jae ja lukusuunnitelmia sekä hartauksia aiheittain. Ne ovat niin lyhyitä, etten voi pistää lukemattomuutta kiireen piikkiin. Aloitan nyt lisäksi erään ystäväni kanssa Skypen välityksellä raamikset, koska hän asuu eri maassa. Raamattua voi opiskella monen median välityksellä!

Usein puhutaan median huonoista puolista, kuinka se voi viedä aikaa ystäviltä, aiheuttaa riippuvuutta, tai luoda epärealistista kuvaa elämästä. Mediaa, kuten kaikkea muutakin, voi käyttää väärin. Mutta kun sitä käyttää oikein, voi sillä olla timanttiset seuraukset!

Media on kätevä väline omassa elämässäni ja on helpottanut hengellisen elämäni hoitamista. Jos se on näin kätevä minun elämässäni, mitä media merkitseekään sellaisten ihmisten elämässä, joilla ei ole mitään muuta keinoa kuulla evankeliumi!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku