skip to Main Content
Odottaako Kuolema Kotona?

Odottaako kuolema kotona?

Irakilainen ystäväperheemme sai kielteisen vastauksen turvapaikkahakemukseensa. Perheeseen kuuluvat vanhemmat, 12- ja 13-vuotiaat pojat sekä marraskuussa 2017 Suomessa syntynyt Maria-vauva.

Kielteisen vastauksen perusta on epäily siitä, ettei kristilliseen uskoon kääntyminen olisi vaaraksi koko perheelle, jos he palaavat Irakiin. Viranomaisille tappouhka ei ole todellinen. Vanhempien kääntyminen kristinuskoon ei ole viranomaisten mielestä rehellistä, vaan sen takana on sosiaalinen tarve.

Olemme tunteneet perheen noin vuoden ajan. David on pitänyt vanhemmille kaste- ja rippikoulua arabian kielellä kerran tai kahdesti viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Koko perhe on kastettu.

Kasteen jälkeen perheen isä on osallistunut säännöllisesti Davidin pitämään raamatunopetukseen, kaksi tuntia viikossa. Perhe on ollut aktiivinen seurakunnan toiminnassa, mistä he ovat myös saaneet todistukset.

Tappotuomio koskee koko perhettä

Perhe sai jo noin vuosi sitten haltuunsa heimonsa tekemän tappotuomion, joka koskee myös kolmea lasta. David käänsi päätöksen suomen kielelle. Tekstissä on selkeästi ilmaistu, että tappotuomio koskee koko perhettä ja on voimassa missä maassa ja alueella tahansa.

Suomi on siis palauttamassa viisihenkistä perhettä kuolemaan. Muistissa lienee joulukuinen Irakiin palautetun Alin surmaaminen. Voiko Suomi ottaa tällaisen riskin uudelleen? Lähetetäänkö kolme lasta surman suuhun? Kumpi painaa enemmän: epäily tiettyjen faktojen edessä vai kolmen lapsen ja heidän vanhempiensa mahdollinen kuolema?

Viranomainen kallistuu siis sille puolelle, että perheen esittämät todisteet eivät ole pitäviä. Minkäänlaista varmuutta heillä ei ole siitä, että esitetty todiste ei ole pätevä. Jos aineisto onkin autenttinen – ja sellaiseksi me muiden muassa sen tiedämme – hups… Kädethän voi aina pestä. Pitkäperjantai on vielä muistissamme tuoreena.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS) puhuu mm. syrjimättömyydestä, lasten etujen huomioimisesta sekä lapsen oikeudesta elämään ja kehittymiseen. Minkä verran nämä painavat rakkaan Suomeni päätöksissä. Riittääkö noin viisi kuukautta lapsen elämän pituudeksi?

Kuva: Shutterstock

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku