skip to Main Content
Oman Elämäni Matka

Oman elämäni matka

Kutsumuspolkuni Aasiaan on kulkenut monenlaisia reittejä pitkin. Sisäinen palo ja innostus lähetystyöhön on kummunnut Jumalan antamasta lähetyskutsusta. Vuosia räpiköin kutsuani vastaan; milloin oli mikäkin syy olla lähtemättä. Lähetyskutsu ei kuitenkaan jättänyt minua koskaan rauhaan. Sitten kuusikymppisenä koitti aika lähteä. Sanoin Jumalalle: ”Kyllä, tässä olen, lähetä minut.”

Riisumista

Ennen lähtöä Kaakkois-Aasiaan elämässäni oli riisumisen aikaa, jolloin Jumala otti minulta pois muun muassa rakkaan työni. Terveydenhoitajan työstä luopuminen oli shokki ja teki hyvin kipeää, mutta samalla koin vahvasti, että Jumalalla oli varattuna jotain vielä parempaa.

Jälkikäteen ajatellen näin pitikin käydä, sillä olin laskenut elämäni inhimillisesti katsoen varman valtion viran varaan. Mielessäni olin ajattellut ja laskelmoinut, että olen vuoden virassa, sitten otan virkavapaata ja lähden lähetystyöhön mieheni Ilkan kanssa.

Se ei kuitenkaan mennyt niin kuin itse suunnittelin. Jäin virassa yllättäen hopealle, vaikka olin tehnyt avointa virkaa määräaikaisena jo kahdeksan vuotta. Siitä kuitenkin tiesin, että Jumalalla oli varattuna minulle jotain suurempaa.

Ovet aukesivat Aasiaan

Olemme olleet mieheni Ilkan kanssa Sansan projektityöntekijöinä Aasiassa tammikuun alusta 2019 alkaen. Kolmivuotinen työkausi umpeutuu tämän vuoden lopussa. Työskentelemme osittain TWR:n (Trans World Radio) palveluksessa Singaporessa ja olemme sen ensimmäiset eurooppalaiset työntekijät. Sansan työalueeseen Kaakkois-Aasiassa kuuluu viisi hyvin erilaista maata: Kiina, Kambodža, Indonesia, Japani ja Thaimaa sekä kaikkiaan yksitoista yhteistyökumppania TWR:n lisäksi.

Tällä hetkellä olen jälleen kriisissä, koska toista työkautta ei tulekaan. Muutamme työkauden lopulla Suomeen. Samaan aikaan määräaikainen työni päättyy Sansassa.

Jokaisella on omat vahvuutensa

Ajattelen niin, että kaiken evankelioinnin avaintekijä on, että elämme uskoamme todeksi ihan lähipiiristä alkaen, arjessa ja työyhteisössä. Usko näkyy ja syntyy usein parhaiten yhteydessä toisten ihmisten kanssa. Meissä jokaisessa on omat vahvuudet ja myös heikkoudet, ja Jumala käyttää meitä vajavaisuuksistamme huolimatta.

Pyhä Henki käyttää meitä oman persoonamme kautta. Luottamussuhde ihmisten välillä on avain kaikkeen yhteyteen, se ei synny vain toista osapuolta kuunnellen tai yksipuolisesti. ”Kun vikoineen ja puutteineen oot rakastettu ja kelpaat − se on se juttu, jollei oo hintaa eikä vertaa”, laulaa ja räppää työtoverini Arja Savuoja.

Ihmisyyteen kuuluu tulla kohdatuksi, nähdyksi ja myös kuulluksi. Pysyn tehtävässä niin kauan kuin koen sen kutsumuksekseni. Jumala on lupauksensa mukaan läsnä elämän kaikissa hetkissä, kaikkina päivinä ja sen kaikissa vaiheissa. Suuren Jumalamme tiedossa ei ole turhaa polkua ja reittiä. Välillä reitti kulkee riisumisen, kyynelten läpi, ja silti tätä saviastiaa Jumala käyttää. Tämänkin reittini Sansassa Jumala on sallinut, niin sen tuomat ilot kuin surut.

Kiitollisuus

Suuri Jumalamme ei pelkää keskeneräisyyttämme, vaan johdattaa meidät ensisijaisesti sinne, missä meillä on parhaat mahdollisuudet palvella häntä niillä lahjoilla, joita hän on juuri meille antanut. Elämä on täynnä muuttuvia tilanteita, avoimia kysymyksiä ja ikävää epätietoisuutta.

Olen kiitollinen näistä vuosista, joita olen saanut viettää Kaakkois-Aasiassa ja TWR:n Singaporen-työyhteydessä. Aasiassa on kasvavaa kiinnostusta löytää elävä vuorovaikutteinen Jumala. Singaporen seurakuntien ja työtovereiden rukouksesta nouseva halu toimia yhdessä on ollut uskoa vahvistava kokemus, jota tulee ikävä.

Työni jatkuu Jumalan johdatuksessa. Nyt on ovi auki uuteen. En vielä tiedä, mikä on uusi polku ja uusi ovi, josta käydä sisälle. Polku on kesken, työ on kesken, mutta Jumalan elopelloilla on tehtävää vielä runsaasti. Minulle tuleva työ on mitä todennäköisimmin jossain muussa työyhteisössä kuin Sansassa.

Kiitän Jumalaa näistä kolmesta Kaakkois-Aasian vuodesta, jotka olen saanut elää, tuntea ja kokea yhdessä Singaporen työyhteisön, Aasian ystävien ja yhteistyökumppanien kanssa. Olemme saaneet kokea suuren Jumalamme huolenpitoa. Myös nimikkoseurakuntiemme henkinen ja hengellinen tuki on ollut merkittävää, samoin tukijoidemme ja ystäviemme rukoustuki.

Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa. Filippiläiskirje 4:13

Haluatko tukea kristillistä mediatyötä Kaakkois-Aasiassa? Lue lisää Sansan syyskeräyksestä!

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku