skip to Main Content
Ovatko Kiinalaiset Torit Virushautomoita?

Ovatko kiinalaiset torit virushautomoita?

Koronavirus on päivän puheenaihe monessa maassa, myös täällä Singaporessa. Tautiin on sairastunut 243 ihmistä, 9 on tehohoidossa ja 96 on täysin toipunut virustaudista. Kymmenet tuhannet ihmiset maailmanlaajuisesti ovat parantuneet koronaviruksesta, mutta samaan aikaan eri puolilta maailmaa tulee tietoja uusista tartunnoista.

Tapauksia on eniten Kiinassa Wuhanin maakunnassa, josta virus lähti liikkeelle, mutta myös Italiassa tautiluvut ovat räjähdysmäisesti nousseet, samoin Iranissa, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Saksassa, Ranskassa ja ympäri maapalloa.

Maailma on tullut tuntemattomille vesille taistelussa koronavirusta vastaan. Maailmanlaajuisesti virukseen on kuollut lähes 7200 ihmistä ja tartunnan saaneita on yli 180 000. Suurin osa kuolemista on raportoitu Manner-Kiinasta.

Ne, jotka ovat käyneet kiinalaisilla toreilla, kummastelevat myynnissä olevia eläimiä. Siellä on lepakoita, kaloja, käärmeitä, lintuja, sikoja, siansorkkia ja -päitä sekä useita piennisäkkäitä sekasotkussa kaiken torihulinan keskellä.

Kiinassa eri uskonnot ja opit vaikuttavat voimakkaasti toisiinsa. Kansan keskuudessa taolaisuus, kungfutselaisuus ja buddhalaisuus sekä monet kansanuskomukset ovat sekoittuneet keskenään.

Kansanuskomuksiin liittyy monenlaisia perinteitä, joissa palvotaan erilaisia luonnonhenkiä, mystisiä ja myyttisiä hahmoja. Taolaisuus korostaa yksilökeskeisyyttä sekä luonnonmystiikkaa, mikä erottaa sen kungfutselaisuudesta. Tämän vuoksi kiinalaiset uskovat esimerkiksi eläinten ja eläinten osien parantavaan voimaan. Siitä voimasta on nyt kuitenkin alkanut suuri sekasorto.

Onko elämää koronaviruksen jälkeen?

Koska koronavirus on levinnyt laajalle, se tarkoittaa kuolleisuuslukujen todennäköistä kasvua. Monia tulee vielä kuolemaan tautiin. Vaaravyöhykkeessä ovat vanhukset, monisairaat ja ne, joilla on huono immuunipuolustus.

Singapore tarkkailee kellon ympäri löytääkseen kaikki koronavirustapaukset, jotta tauti ei leviäisi. Jos valehtelee liikkumisestaan, voi saada kuusi kuukautta vankeutta tai sakkoa jopa noin 6 400 euroa.

Kun Ilkka viime viikolla palasi Balille suuntautuneelta työmatkalta, lähdimme pikku lomalle Bintanille, joka on 45 minuutin merimatkan päässä Singaporesta mutta Indonesian puolella. Aurinko paistoi, oli rauhallista, meren kohina oli musiikkia korville.

Hetkeä myöhemmin tilanne muuttui. Singaporesta tulivat uudet määräykset: kaikki ulkomailta Singaporeen tulevat joutuvat kahden viikon kotikaranteeniin. Määräys astui voimaan 16.3. klo 24. Meille tuli kiire, ripeä pakkaaminen ja poistuminen hotellista. Saimme paikat viimeiselle lautalle ja saavuimme Singaporen satamaan tuntia ennen määräaikaa. Täpärästi vältyimme karanteenilta.

Meidät on kutsuttu valoksi maailmaan

Koronavirus ravistelee rankalla otteella koko maailmaa. Ihmiset toimivat pelon vallassa, hamstraavat ruokaa ja vessapaperia. Olisiko aika pysähtyä tärkeimmän äärelle? Mistä tulee apu?

”Olkoon teillä suola itsessänne, ja eläkää rauhassa keskenänne”. Suola ehkäisee pilaantumisen, ja valo loistaa pimeässä. Rukoukseni on, että sanat ja käytännön teot puhuisivat puolestaan.

Meidät on kutsuttu olemaan maailman valo. Ehkäpä koronaviruksen myötä ihmiset heräävät ajattelemaan iankaikkisuutta ja sitä, mikä elämässä on kaikkein tärkeintä.

Maailma muuttuu, muutummeko me?

Koko maailma on muuttunut toisenlaiseksi. Suomen tautimäärät ovat nousseet nopeasti, jopa Singaporen lukujen ohitse. Itse en pelkää koronavirusta, sillä turva on Jumalassa. Jos on aika lähteä tästä ajasta, niin Jumala tietää, mikä on meille itse kullekin parasta.

Luin juuri Helsingin Sanomien haastattelun, jossa presidentti Sauli Niinistö sanoo: ”Lopullisuus on kova sana, mutta nyt maailma muuttuu”. Koko maailma on poikkeustilassa koronavirusepidemian suhteen.

Monen elämässä pelko on varmasti tällä hetkellä päällimmäisenä. Koronavirus on aiheuttanut maailmanlaajan kaaoksen. Vuonna 2003 kauhua herätti SARS, ja nyt riehuva koronavirus on SARSin kaltainen epidemia.

Pahimmat pandemiat ovat surmanneet jopa puolet kokonaisen maanosan asukkaista. Tähän ei ole kukaan osannut varautua, ei suomen hallituskaan. Suuri Jumalamme auttakoon meitä. ”Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa”. Fil. 4:13

Kuva: Pixabay

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku