skip to Main Content
Paperittoman Miehen Elinvoima On Jeesuksessa

Paperittoman miehen elinvoima on Jeesuksessa

Säikähdys! Olenko herännyt ajoissa. Ajoissa miksi, mitä varten? Sitten tietoisuus virkoaa. Nopeasti ylös ja nopeasti ulos.

Ja samaan aikaan ruumis ei haluaisi nousta ylös sängystä. Ei ole voimia. Miten minä jaksan tämän päivän. Miten kestän taas yhden epätoivon päivän. Miksi elän vielä tämän päivän?

Suomesta löytyi turvattomuus

Mahmud on paperiton irakilainen. Käytännössä tämä merkitsee hänen kohdallaan sitä, että hän ei saa asua Suomessa muualla kuin ”säilössä”. Tämä on paikka, jonne kerätään turvapaikkaa Suomesta hakeneet henkilöt, joille turvaa ei ole myönnetty.

Jos he eivät halua palata kotimaahansa, heidät säilötään, kunnes he suostuvat palaamaan alkuperämaahansa. Tai kyseinen maa on valmis ottamaan vastaan pakkopalautetut eli viranomaisvoimin perille vasten omaa tahtoaan kuljetetut pakolaiset. Irak ottaa vastaan vain palautettuja, jotka ovat kypsät palaamaan.

Milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme?

Kunhan tuo muslimi jättäisi minut rauhaan, että saisin poistua ilman herjauksia ja huutoa. Hän juo ja polttaa huumeita, mutta antaa minulle yösijan. Minä olen kristitty, mutta se ei anna oikeutta hänelle olla ilkeä minulle. Nopeasti ulos, että minun ei tarvitse kuulla hänen ääntään. Rakas Jeesus auta minua tänä päivänä, muuten minä en selviä hengissä.

Elän täydellisessä pimeydessä. Toivoa ei minulla enää ole. On vain kammottava pelko. Sydäntäni puristaa ja ahdistus on kuin hyökyaalto, joka vyöryy päälleni. Tulevaisuutta ei enää ole. On tyhjyys.

Entiseen ei ole paluuta. Huomisessa ei ole mitään. Ei kotia. Ei työtä. Kuinka minä kuolen. Ehkä minä suljen vain silmäni ja se tulee. Haluaisin elää.

Elän kadulla. On kylmä. Sataa. Missä pääsen vessaan. Ihmiset katsovat minua pelokkain silmin. En halua kenellekään pahaa.

Haluaisin elää. Saada pientä palkkaa ja olla turvassa lämpimässä huoneessa.

Hän on vaatimaton mies

Mahmud on 44-vuotias irakilainen mies. Hän on hyvin yksinkertainen, huomaamaton ja mies, joka ei pidä itseään esillä.

Iso ja romuluinen. Väritön ja huonosti pukeutunut. Hänessä ei ole mitään hellyttävää, mitä joku näkee nuorissa tummissa kiharapäissä poninhäntineen.

Kielimieskään hän ei ole. Hallinto-oikeuden edessä Mahmud muuttui vallan sanattomaksi. Tärkeät ihmiset ja heidän puhuttelunsa muistuttavat sotilaista ja miliiseistä. Ei sellaisten edessä voi selittää.

Tähänkin vaatimattomaan mieheen viittaavat nämä Jeesuksen sanat: ”Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.”

Olemmeko me yhteisvastuullisia siitä, mitä jokin hallintoelin päättää? Onko Suomi ollut siunattu vuosikymmenet viime sodan aikaisen juutalaispolitiikkansa tähden?

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku