skip to Main Content
Pieni Idriss Jättisanojen Maailmassa

Pieni Idriss jättisanojen maailmassa

Pieni Idriss. Ei Idriss ole pieni. Hän on aikuinen mies, mutta minulle hän on pieni Idriss. Ajatus tulee varmaan siitä, että hän ei osaa kirjoittaa eikä lukea. Suomessahan vain pienet lapset eivät osaa kirjoittaa ja lukea.

Pienellä Idrissillä on vakavat silmät, ja minusta tuntuu, että häntä pelottaa aina. Migri, uskontohaastattelu, hallinto-oikeus ovat jättisanoja, ja kuitenkin hänen loppuelämänsä hallitsijat ovat noiden sanojen takana. Uskontohaastattelun jälkeen pieni Idriss säteili puhelimessakin. Hän oli kertonut kaiken Jeesuksesta. Hän uskoo oikeuden voittavan. Aikaisemmin ei oikeus ole voittanut hänen elämässään. Siksi hän on pieni Idriss.

Puhua pieni Idriss kyllä osaa, arabiaksi. Kun hän päivittäin lähettää puheviestin, niin pieni Idriss on runoilija. Rakkaita sanoja pulppuaa syvältä näkymättömistä lähteistä. Lauseet saavat yllättäviä käänteitä. Pieni Idriss tuo helmeilevän ilon kuuntelijalle.

Pieni Idriss ei ehdi oppia kieltä. Hän pitää huolta veljen lapsista, jotka palaavat koulusta. Siten veli voi opetella rauhassa suomea.

Pieni Idriss jää orvoksi

Yhdeksän kuukautta sitten pieni Idriss sai soiton äidiltään Irakista. Äiti sanoi: ”Sinä et ole enää minun poikani, koska sinusta on tullut kristitty.” Pienestä Idrissistä oli tullut orpo Idriss. Hänen sydämensä oli niin surullinen, raskas, kipeä, uskomattoman tuskan puristuksessa.

Jokin aika sitten orpo Idriss soitti. Puhelimesta kuului vain itkua, nyyhkytystä, ja pelko astui sydämeen. Migri, uskontohaastattelu, hallinto-oikeus. Lopulta orpo Idriss kertoi. Äiti oli nähnyt unen. Unessa näkyi mies, jonka vieressä loisti häikäisevä valo. Mies puhui. Hän sanoi orpo-Idrissin äidille: älä sinä enää huolehdi pojastasi, minä pidän hänestä huolen.

Äiti soitti orpo-Idrissille: ”Minä haluan kulkea samassa valossa, jossa sinä kuljet!” Ja äiti itki niin paljon. Pieni Idriss oli tullut takaisin. Hän ei ollut enää orpo. Hän osasi varmasti rakkailla, syvältä näkymättömistä lähteistä pulppuavilla sanoillaan kertoa äidille, kuka se valo oli. Se oli Jeesus Kristus.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku