skip to Main Content
Raamattu Eläväksi Ja Keskelle Elämää

Raamattu eläväksi ja keskelle elämää

Heräsin aamuyöstä valtavaan räsähdykseen. Jotain oli mennyt rikki. Pomppasin pystyyn ja ryntäsin keittiöön. Kaikki kunnossa. Seuraavaksi riensin kylpyhuoneeseen. Kaikki kunnossa. Eteisessäkään ei näyttänyt olevan mikään vialla. Laitoin valot olohuoneeseen. Yksi taulu oli pudonnut seinältä. Menin takaisin nukkumaan, mutta uni ei tahtonut tulla enää silmäkulmaan. Mietin, kuinka moni naapureistani oli herännyt taulun putoamiseen seinältä.

Aamulla menin tutkimaan tarkemmin, mitä aamuyöstä oikein oli tapahtunut. Taulu oli pudotessaan rikkonut sen alapuolella olevan televisiopistokkeen. Suojakuori ja -levy olivat lentäneet lattialle, ja pistokkeen suojarauta oli vääntynyt alaspäin. Taulu oli jäänyt nojaamaan seinää ja vioittunutta pistorasiaa vasten. Taulu ei ollut kärsinyt vahinkoa – ainoastaan ripustuslanka oli katkennut taulun takaa.

Kuolemasta elämään

Taulu on äidin maalaama. Siinä Jeesus herättää Lasaruksen kuolleista. Lasarus on juuri tullut haudasta ja on täysin siteiden ympäröimä. Sisarukset seisovat Jeesuksen luona hämmästyksissään. Kyllä minäkin olin aika hämmästyksissäni. Juuri tämä taulu kaikista niistä tauluista, joita seinilläni on. Mistähän Jeesus haluaa herätellä minua tässä ja nyt? Raamattu tuli eläväksi ja keskelle elämää aamuyöstä.

Johanneksen evankeliumissa meille kerrotaan Lasaruksen herättämisestä kuolleista. Tämä oli kolmas ja viimeinen Raamattuun kirjoitettu tapaus, kun Jeesus herätti ihmisen kuolleista. Aiemmin hän oli herättänyt kapernaumilaisen 12-vuotiaan tytön ja nuorukaisen Nainin kaupungista. Kaikissa kolmessa tapauksessa Jeesus puhui kuolleelle, ja kuolleet kuulivat hänen äänensä ja tottelivat häntä.

Jeesus ei kuitenkaan kiiruhtanut Lasaruksen luo saatuaan tietää tämän sairastavan vakavasti. Päinvastoin. Jeesus viipyi vielä pari päivää siellä, missä oli juuri sillä hetkellä. Jeesus tiesi, mitä teki. Hän ei ollut välinpitämätön ystäviään kohtaan.

Jukka Norvanto kertoo Raamattu elämään -kirjassaan ja Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelmassaan Jumalan rakastavan omiaan silloinkin, kun hän näyttää vaikenevan. Tällaiset hetket ovat vaikeita elää. Nuo ajat koettelevat uskoamme, mutta koetuksen kestänyt on entistä lujemmin juurtunut Kristukseen.

Norvanto jatkaa, että meillä lienee ajoittain väärä kuva rakkaudesta. Ajattelemme, että rakastavat ihmiset eivät aiheuta toisilleen epämiellyttäviä tunteita. Aito rakkaus aiheuttaa välttämättä kohteelleen tuskaa, Norvanto toteaa. Esimerkiksi pieni lapsi, joka haluaa laittaa kätensä kuumalle liedelle, ei tajua omaa parastaan. Äiti tai isä pahoittaa lapsen mielen, kun estää häntä saavuttamasta tahtomaansa.

Evankeliumi on ilmaista, mutta sen jakaminen maksaa

Raamatunkertomukset ovat usein monikerroksisia, ja meidän aikamme ihmisellä voi olla vaikeuksia ymmärtää esimerkiksi kahden tai kolmen tuhannen vuoden takaista yhteiskuntaa ja elämäntapaa.

Sansa on tarjonnut kuuntelijoille ilmaista radioraamattukoulua, Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa, jo vuodesta 1997. Haluaisimme sen olevan mahdollista jatkossakin. Evankeliumi on ilmaista, mutta sen jakaminen maksaa. Tukemalla ohjelman radiointikustannuksia vaikutat siihen, että kymmenet tuhannet kuuntelijat voivat jatkossakin opiskella Raamattua siellä, missä ovat.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku