skip to Main Content
Rukoussunnuntain Jälkimainingeissa

Rukoussunnuntain jälkimainingeissa

Vietin monta tovia israelilaisten ja amalekilaisten kanssa valmistaessani viime sunnuntain saarnaa. En ollut ennen pysähtynyt tuohon taisteluun, joka käytiin Refidimissä. Siitä kerrotaan 2. Mooseksen kirjan 17. luvussa. Tähän asti Jumala oli taistellut kansansa puolesta ulkopuolista vihollista vastaan. Taistelu oli ollut Jumalan ja vastustajan välistä, mutta nyt Hän taistelisi heissä ja heidän kauttaan. Israelilaisten tuli lähteä tositoimiin eikä vain katsoa sivusta. Mooses rukoili vuoren huipulla koko taistelun ajan. Hänen kohotetut kätensä väsyivät ja vaipuivat, mutta Aaron ja Hur tulivat hänen tuekseen. Joosua voitti amalekilaiset.

Tämä muistuttaa jollain tavalla toista tapahtumaa Uudessa testamentissa. Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtävän. Heidän tuli tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen. Jeesus ei sanonut, että hän hoitaa itse homman – levätkää te vain laakereillanne. Tähän asti opetuslapset olivat seuranneet Jeesusta ja katselleet, mitä hän teki. Mutta nyt oli tullut hetki, jolloin Jeesus antoi tehtävän omille opetuslapsilleen. Oli aika kääriä hihat ylös ja ryhtyä hommiin. Jeesus lupasi olla Pyhän Henkensä kautta heissä joka päivä. Hän toimisi heissä ja heidän kauttaan, mutta heidän tuli lähteä liikkeelle – muuten ei työ tulisi tehtyä.

Kutsu sinulle ja minulle

Jokaisella kristityllä on tehtävä lähetystyössä, tätä ei voi ulkoistaa jollekin toiselle. Jollakin on kutsumus lähteä kauaksi saavuttamattomien kansojen pariin, mutta suurimmalla osalla meistä on kutsumus toimia lähetystyön hyväksi omalla paikallamme. Niillä lahjoilla, taidoilla ja kyvyillä, joita itse kukin olemme saaneet.

Tarvitsemme tässä työssä paljon rukousta. Jokainen esirukoilija on kullanarvoinen. Meillä on myös Suuri Esirukoilija, joka ei väsy eikä hänen kätensä koskaan herpaannu, kun hän rukoilee meidän puolestamme. Hän elää rukoillakseen meidän puolestamme. Hänen kauttaan saamme lähestyä Jumalaa – joka hetki. Hänestä me kerromme – lähellä ja kaukana. Olethan tässä mukana?

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku