skip to Main Content
Taivaallinen Sanoma

Taivaallinen sanoma

Lähi-idässä sanoma maailman Vapahtajasta välittyy tänä päivänä muun muassa satelliittitelevision kautta, kun lähetystyöntekijöitä ei voida monellekaan alueelle lähettää.

Miten ihmeessä idän tietäjät tunsivat juutalaisten Messias-profetiat Jeesuksen syntymän aikaan, kun satelliittitelevisioita ei ollut vielä käytössä? Juutalaisten vaikutus ulottui myös idän suuntaan. Babyloniassa pakkosiirtolaisuudessa olleet juutalaiset olivat vuosisatoja aiemmin välittäneet paikallisille Vanhan testamentin sisältöä, jossa oli ennustuksia tulevasta Messiaasta. Tähti sai idän tietäjät liikkeelle. Jumala voi käyttää myös tähtitaivaan ilmiöitä suunnitelmiensa toteuttamiseen.

Joulukinkkua ei ollut pöydässä

”On parempi olla Herodeksen sika kuin hänen poikansa”, sanoi Rooman keisari Augustus. Tämä sanonta kuvaa Herodes Suuren raakuutta. Hän kuului idumealaisiin. Juutalaisten tavoin hänkään ei syönyt sikaa, mutta tapatti myös perheenjäseniään. Kukaan ei ollut turvassa hänen lähellään. Herodes sai lisänimen Suuri sekä rakentajana että julmuudessa.

Herodes otti tosissaan idän tietäjien sanat. Hän ei ollut välinpitämätön vaan pelkäsi valtansa puolesta. Haastaja olisi raivattava pois. Ylipapit ja kirjanoppineet eivät lähteneet etsimään Messiasta. Sanan tuntemus ei aiheuttanut heissä toimenpiteitä.

Pakanakansan edustajat tunnustivat ensimmäisinä Jeesuksen kuninkuuden. Tietäjien tuomat lahjat olivat kuninkaalle sopivia lahjoja. Jeesus on kaikkien kansojen Kristus. Sanoman viejiä tarvitaan yhä.

Matteuksen evankeliumin toisen luvun äärellä voimme pysähtyä ja rukoilla. Mitä Jumala haluaa puhua meille tänä jouluna näiden raamatunsanojen kautta? Jumala vaikuttakoon meissä tahtomista ja tekemistä, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi lähellä ja kaukana.

”Sanan valon anna paistaa, kaikki kansat tavoittaa, että kaukaisinkin maistaa armon uutisleipää saa, lailla idän viisaiden löytää sinut, Kristuksen.” Virsi 46:6

Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen siunaamaa joulua sinulle!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku