skip to Main Content
Terveisiä Iranin Kristityiltä

Terveisiä Iranin kristityiltä

Ei ole kauaa siitä, kun Iran oli esillä vain uutisissa ja vain maana, mutta iranilaiset ihmiset eivät juuri mitenkään. Nyt on toisin. Kuulemme uutisia päivittäin. Iranilaiset ovat myös osa monen suomalaisen arkea – jos ei muuten, niin turvapaikanhakijoista puhuttaessa uutisissa. Tosin monella myös lähikontaktissa seurakunnissa ja vastaanottokeskuksissa.

Saimme SAT-7 Pars -kanavalta juuri useita katsojapalautteita ihmisiltä, jotka Iranissa katsovat satelliitin tai sovellusten kautta kristillisiä televisio-ohjelmia äidinkielellään eli farsiksi. Monessa viestissä kiitetään rohkaisusta, jota kirjoittajat saavat uskolleen, kun ei ole mitään mahdollisuutta olla yhteydessä toisten uskovien kanssa.

”Te olette meille kuin perhe. Vaikka olemme kaukana, tunnen, että sydämemme ovat yhtä.” Kauniita sanoja, joiden takana saattaa kuitenkin olla jotain tällaista, mitä on toisessa palautteessa: ”Sukulainen vainoaa miestäni ja minua, koska olemme kääntyneet kristityiksi. Hän on valittanut meistä ja meille on tullut määräys mennä oikeuteen. Olen 55-vuotias, mieheni terveys on heikko. En aio kieltää uskoani Kristukseen, tuli mitä tuli. Rukoilkaa puolestamme.” Pakko pysähtyä hetkeksi ja rukoilla, sillä kristittyjä on vankiloissa Iranissa uskonsa vuoksi juuri nyt – satoja. Nimittäin useammasta sadasta tiedetään myös täällä lännessä, mutta luultavasti luku on paljon suurempi.

Enemmistö katsojista asuu maassa, jossa kristityt eivät voi kokoontua vapaasti – tai ei ollenkaan. Siksi SAT-7 Pars -tv-kanava tarjoaa katsojille monia – heidän uskonsa kannalta elintärkeitä – sosiaalisen median ja puhelinsovellusten mahdollisuuksia olla yhteydessä kanavan työntekijöihin.

Kaksisuuntainen yhteys katsojien kanssa

Iranissa hyvin suosittu ja ehkä turvallisin sovellus on nimeltään Telegram. Vaikka ihminen ei voisi tai uskaltaisi omistaa satelliittiantennia, ja vaikka hänellä ei olisi tietokonetta, jolta katsoa kanavaa suorana, Telegramissa olevan SAT-7 Pars -sovelluksen avulla hän voi kuitenkin puhelimellaan katsoa paljon siihen taltioituja ohjelmia, joita taltioidaan koko ajan lisää. Sen kautta hän voi viestitellä suoraan tv-kanavan katsojapalvelun ihmisten – eli toisten iranilaistaustaisten kristittyjen – kanssa. Hän voi vaikkapa pyytää Raamattua, ja se lähetetään sähköisenä sovelluksen kautta. Hänen kysymyksiinsä vastataan. Ja, mikä tärkeintä, hän voi kertoa rukouspyyntönsä – ja tietää, että joku todella rukoilee hänen puolestaan.

Jasmin kirjoitti: ”Haluan kiittää rukoustiimiänne. Rukoustukenne on meille elintärkeä. Kiitämme Jumalaa teknologiasta, jonka avulla yhteydenpito teihin on mahdollista.” Miten paljon sisältyykään näihin muutamiin sanoihin!

Moni kirjoittaa viimeaikaisista häiriöistä kanavalla, mutta myös: ”Nyt parin päivän ajan kanavaa on taas voinut katsoa, sillä häiriöitä on ollut vähemmän. Kiitän Herraa jokaisesta hetkestä, kun kanava näkyy. Rukoilen, että Hän koskettaisi niitä, jotka ovat häiriöiden takana. Rukoilkaa tekin lännessä. Kanavanne on äärimmäisen tarpeellinen ja antaa meille täällä Iranissa toivoa.”

Kristillisen toivon välittämisen merkitys on avautunut minullekin ihan uudella tavalla. Voiko omalle työlle medialähetystyössä olla parempaa motivaatiota kuin tajuta, että sen ”loppuhyöty” on esimerkiksi Iranissa asuvan yksinäisen ja ehkä vainotun kristityn saama toivo ja apu tv-kanavalta, jonka hyväksi mekin Suomessa keräämme varoja?

SAT-7 Pars -kanavan ohjelmia tehdään myös Keravalla. Science and Faith -sarjan kuvauksista IRR-TV:llä.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku