skip to Main Content
Toinen Kylvää, Toinen Korjaa

Toinen kylvää, toinen korjaa

Maanviljelijä oli keväisin ensimmäisenä pellolla kylvämässä. Kesällä hän hoiti ruiskutukset ajallaan ja huolellisesti tutki pellot hukkakauran osalta. Kesäiltaisin askareitten jälkeen hän kävi aina silloin tällöin katselemassa viljan varttumista pellolla. Elonleikkuun aikana hän oli ensimmäisenä puimassa viljaa. Syksyn tullen hän käänsi maan talviasentoon. Uskollisesti hän teki tätä vuodesta toiseen vaivojaan säästämättä.

Tänäkin keväänä hän oli tapansa mukaan ensimmäisenä pellolla. Kylvettyään varhain siemenet maahan lumi peitti vielä hetkeksi maiseman. Mutta siemenet itivät, ja vilja nousi oraalle. Ennen juhannusta oli kaikki jo ruiskutettu. Vilja kasvoi. Mutta kesken kasvukauden maanviljelijän voimat yllättäen ehtyivät ja hän siirtyi ajan rajan toiselle puolen. Vilja jäi kasvamaan, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

Koitti elonleikkuun aika. Naapuri tuli puimureineen avuksi. Katsellessani kuorman täyttymistä toisensa perään kyyneleet tulivat silmiini. Maanviljelijä ei saanut enää nauttia työnsä tuloksista. Muistan, kuinka hänellä oli tapana pysähtyä kuormansa kanssa ja näyttää tyytyväisenä satoa. Enää en näkisi häntä traktorin pukilla. Enää emme kohtaisi traktorin äärellä. Maanviljelijä on poissa. Mutta sato on korjattu talteen.

Sanan siemeniä

Raamatussa kerrotaan siitä, kuinka toinen kylvää ja toinen korjaa. Kristittyjen vastuulla on kylvää Jumalan sanan siemeniä. Kylväjä ei välttämättä näe työnsä tuloksia. Jumalan sanan itäminen ihmisen sydämessä on Jumalan Pyhän Hengen työtä, joka tuottaa satoa iankaikkiseen elämään. Jos kukaan ei kylvä, ei voida myöskään korjata satoa. Evankeliumin kertominen – lähellä ja kaukana – pitää seurakunnan liikkeellä.

Raamatun sanan opettaminen on sanan kylvämistä. Tulevana viikonloppuna 6.–8.9.2019 Helsingin Pitäjänmäen kirkossa ollaan Raamatun sanan äärellä koko viikonloppu. Raamattu opetetaan alusta loppuun. Tarjolla on runsaasti Sanan siemeniä. Olet lämpimästi tervetullut poikkeamaan, kun sinulle sopii – tai voit kuunnella paikan päällä vaikkapa koko viikonlopun. Olen opettamassa lauantai-iltapäivänä, mutta kuuntelen mielelläni myös muidenkin opetuksia. Nähdäänkö Pitäjänmäellä?

 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku