skip to Main Content
Turvapaikka Saatiin Jeesuksessa

Turvapaikka saatiin Jeesuksessa

”Ensimmäisenä avioliittovuotenamme vaimoni ei poistunut huoneistostamme”, myhäilee nauraen irakilainen ystävämme. ”Vaimoni oli kokonaan mustiin puettu. Silmien kohdalla oli aukko, josta hän näki eteensä. Käsissä hänellä oli käsineet, että iho ei näkynyt sieltäkään.”

”Kun vaimoni poistui kotoamme, hän oli aina minun seurassani. Kylään menimme hänen vanhempiensa tai muiden sukulaisten luo”, muistelee kristityksi kääntynyt irakilainen.

Olemme leirillä irakilaisten kanssa. Kertoja on viiden lapsen isä. Vaimo on edelleen toisessa maassa odottamassa pääsyä eteenpäin miehensä luo.

Vaimoa ja lapsia ajatellessa mieli synkistyy. Jo kerran vaimon kaksi veljeä matkustivat tappoaikeissa sisarensa luokse. Veljet tiesivät maan, jossa pakolaiset olivat, mutta eivät paikkakuntaa. Jumalalla on hallinnassaan myös pahojen ihmisten suunnitelmat. Veljet saivat hätäsoiton Irakista ja heidän oli palattava takaisin nopeasti.

Idrissin äiti kohtaa valon toista kertaa

Idrissin äitiä on neuvottu ylhäältä jo toista kertaa. Äiti on aiemmin nähnyt unen. Unessa näkyi mies, jonka vieressä loisti valo. Mies sanoi äidille: älä enää huolehdi pojastasi, minä pidän hänestä huolen.

Tällä toisella kertaa äiti oli ollut rukoilemassa muslimien tapaan rukousmatolla. Vieressään hän näki äkkiä valon, joka sanoi: ei sinun tarvitse rukoilla enää tuolla tavalla poikasi puolesta. Minä pidän hänestä huolen.

Idriss kiirehti soittamaan meille tiedustellen tämän näyn tai unen merkitystä. Vastaaminen oli vaikeaa, mutta ehkä oli äidin aika siirtyä rukoilemaan kristittyjen tavoin. Meiltä on unien tulkintaa kysytty monet kerrat. Seemiläiset kansat, joihin juutalaisten lisäksi arabikansat kuuluvat, uskovat unien puhuvan meille.

Iiris sai turvapaikan Jeesuksessa

Kutsun ystävääni nimellä Iiris. Hän on irakilainen, Suomesta turvapaikkaa hakeva kahden pienen lapsen äiti.

Hänellä on kotimaassaan veli, joka on ääriuskonnollisen ryhmän johtaja. Veljellä on käskyvalta miliiseissä, jotka tuhoavat ryhmän vastustajia.

Veli on ottanut yhteyttä kristinuskoon kastettuun sisareensa puhelimitse kertoen voivansa lähettää Suomeen tappajan, joka voi raivata tieltä Iiriksen ja hänen miehensä. Lapset otetaan heiltä pois ja kasvatetaan kunnon muslimeiksi.

Iiris on sanojensa mukaan saanut nyt Jeesukselta turvapaikan. Hänen murheensa ei ole enää se, saako hän turvapaikan Suomesta.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku