skip to Main Content
Tuska On Yhteinen

Tuska on yhteinen

Toivo loppui. Sisällä viiltää kauhu. Onko se sydämessä? En pysty kuvailemaan, missä tuska on. Aivoissa? Rinnassa? On vain tietoisuus piinasta, joka murskaa elämän. Tämän kokevat kaikki ihmiset samalla tavalla.

Oletko kokenut tämän olon? Minä olen. Uskon jokaisen elävän tämän läpi ainakin kerran. Nyt olen seurannut yhden perheen epätoivoa puhelimen välityksellä.

Minulle soitti irakilainen ystäväni, perheenäiti Suomesta. Poliisit kävivät ilmoittamassa perheen turvapaikkahakemukseen tulleen kielteisen vastauksen. Irakiin palautus on ehkä jo seuraavalla viikolla. Aviopuoliso lamaantui täysin tulevaisuuden edessä.

Kristinuskoon kääntynyt on vaarassa

Ystäväni on 28. raskausviikolla ja uupunut. Perheessä on kaksi koulua käyvää poikaa. Lisäksi puuttuu vanhin poika, joka on jossakin EU-maassa. Ystäväni etsii häntä lakkaamatta. Mitä voisin lisätä heidän ahdistukseensa?

Minulla on kopio ystäväni heimon johtajien allekirjoittamasta koko perheen tappotuomiosta. Päätös koskee myös aviopuolisoa ja lapsia. Tuomion mukaan murha voi tapahtua missä paikassa tahansa. Tämä voi toteutua siis myös Suomessa.

Syynä tuomioon on ystäväni kääntyminen kristinuskoon. Koko perhe on kastettu. Miten tästä eteenpäin?

Suomessa on monia samanlaisia perheitä tai yksin tulleita henkilöitä. Jumalan sanassa on lupaus kaikille – kaikkien meidän tuskiimme Filippiläiskirje sanoo luvussa 4 jakeessa 7: ”ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Tähän sanaan saamme luottaa aina ”kuoleman varjon laaksoon” saakka ja siellä.

Kuva: Shutterstock

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku