skip to Main Content
Domini – Reformaatio Taskussa!
Sansassa parhaillaan työn alla oleva Domini on kristillistä ja missionaarista elämäntapaa tukeva mobiilisovellus. Kuva: Shutterstock/nopporn.

Domini – reformaatio taskussa!

Sansassa on parhaillaan työn alla Domini-niminen mobiilisovellus. Se on kristillistä ja missionaarista elämäntapaa tukeva älykännykän pienoisohjelma.

Domini kutsuu todistajan tehtävään ja mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen myös nuorelle sukupolvelle. Sen kautta voi tehdä hyvää ja olla viemässä toivon sanomaa.

Kirjapainotaidon avulla tieto ja sanoma päätyivät ihmisten käsiin. Tämä innosti uudistamaan sitä mikä oli väljähtynyt. Reformaatio on aina etsinyt omalle aikakaudelleen sopivia ilmenemismuotoja.

Nykyisellä informaatioteknologian aikakaudella tieto uskon uudistavasta voimasta ja sen välittämisestä on yhden klikkauksen päässä. Älypuhelimeen ladattavalla pienoisohjelmalla voimme tarjota uudenaikaisen, nopean ja helpon tavan olla muuttamassa maailmaa.

Kutsu todistajan tehtävään kulkee taskuissa ja laukuissa

Tavoitteena on, että reformaation merkkivuonna lähetystehtävä voisi löytää myös perinteistä lähetysväkeä nuoremman sukupolven. Kutsun todistajan tehtävään ja sen toteuttamiseen tulisi kulkea taskuissa ja laukuissa mobiilissa muodossa.

Luterilaisella reformaatiolla on vielä paljon sanottavaa oman aikamme haasteiden edessä. Nykyteknologia tarjoaa ennennäkemättömät välineet ihmisten tavoittamiseen ja osallistamiseen.

Reformaation merkkivuonna pidetään esillä Martti Lutheria, hänen teesejään, kansankielistä Raamattua ja messua, lukutaitoa ja aneista luopumista.

Me suomalaiset olemme saaneet viedä kirkon perinteisen lähetystyön kautta evankeliumin valon lukuisille kansoille. Nyt on aika modernilla tavalla mahdollistaa, että evankeliumi löytää suljettujen maiden sisälle, tuo toivoa ahtaissa oloissa kristityille ja tavoittaa kristillisistä arvoista vieraantumassa olevaa osaa omasta kansastamme.

Domini kutsuu löytämään, vahvistumaan ja uudistumaan

Halu maailman muuttamiseen ja uudistamiseen ei ole muuttunut miksikään. Aikatauluhaasteiden keskellä kamppaileva työikäinen suomalainen tarvitsee siihen vain erilaisia välineitä kuin Lutherin aikalainen.

Heittäytyminen reformaation virtaan uudisti 500 vuotta sitten kaavoihin kangistuneiden kristittyjen uskonelämää. Tätä samaa uskoamme uudistavaa voimaa janoamme tänään.

Domini, kristillinen applikaatio, voi osaltaan olla kumouksellisella tavalla kutsumassa suomalaisia kristillisten juuriensa alkulähteille: löytämään, vahvistumaan ja uudistumaan uskossa. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden olla muuttamassa maailmaa dynaamisen lähetystyön kautta.

Mervi Viuhko

Sansan verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhkon kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 1/2017.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku