skip to Main Content

Rukous, rakkaus ja rohkeus vuodesta 1973

Sansa syntyi halusta viedä Jumalan sanaa suljettuihin maihin. Nuoria perustajajäseniä innosti näky julistaa evankeliumia siellä, missä kirkkojen toimintaa rajoitettiin tai se oli kokonaan kielletty.

Sanansaattajat r.y.:n perustamiskokous pidettiin hyvinkääläisessä autotallissa 9.6.1973. Aluksi tuettiin Itä-Euroopan vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä radio-ohjelmien ja kirjallisuuden avulla. Ensimmäinen Sansan kustantama radio-ohjelma oli venäjänkielinen.

Radio-ohjelmia Kiinaan vuodesta 1974

Työ laajeni Aasiaan vuonna 1974, jolloin Sansa alkoi kustantaa mandariinikiinankielistä nuortenohjelmaa. Ohjelman radioi FEBC, joka on edelleen tärkeä yhteistyökumppani.

Ensimmäiset lähetystyöntekijät työskentelivät silloisesta Jugoslaviasta muuttaneiden siirtotyöläisten parissa Itävallassa. 1980-luvulla Sansa lähetti työntekijöitä myös radiotyöhön, aluksi TWR:n palvelukseen Swazimaahan.

1980-luvulla katse muslimimaihin

1980-luvulla työn painopiste siirtyi muslimimaihin. Sansa alkoi tukea radio-ohjelmia Lähi-itään, Pohjois-Afrikkaan ja Keski-Aasiaan. Sansa lähetti myös työntekijöitä arabiankieliseen radiotyöhön Ranskaan.

Lähetystyöntekijöiden määrä kasvoi 1980-luvulla. Kaikkiaan Sansalla on ollut lähes 60 lähetystyöntekijää yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen palveluksessa eri puolilla maailmaa.

Ilosanomaa Intiaan vuodesta 1987

Vuonna 1987 radiotyö laajeni Intiaan. Vuosikymmenten varrella Intiasta on kasvanut suurin työalue radioitavien kielten määrällä mitattuna.

1990-luku merkitsi yhteistyötä yhteiskunnallisessa murroksessa kamppailevien Kroatian, Slovakian ja Unkarin luterilaisten kirkkojen kanssa. Työ jatkui ja laajeni myös Virossa, Inkerin kirkon kanssa ja Aasiassa.

1997: Raamattu kannesta kanteen

Sansa hyväksyttiin kirkon lähetysjärjestöksi vuonna 1994. Vuonna 1997 alkoi suomenkielinen ja suuren suosion saavuttanut Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasarja.

Radio-ohjelmien lähettäminen juutalaisille tuli mahdolliseksi vuonna 1998.

Työ laajeni televisioon

Televisiotyö alkoi virallisesti vuosituhannen vaihteessa, kun Sansa ryhtyi yhteistyöhön kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n kanssa. Vuonna 2019 teemme televisiotyötä jo seitsemällä kielellä ja usean yhteistyökumppanin kanssa.

Nykyään Sansan työn painopiste on Aasiassa, jossa elää yli 60 prosenttia maailman väestöstä ja yli 80 prosenttia heistä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta.

– Näkymme on alusta asti ollut, että evankeliumi kuuluu kaikille kaikkialla. Maailmassa on yhä satoja miljoonia ihmisiä, jotka voivat kuulla evankeliumin vain mediasta. Työmme jatkuu, jotta näky saavuttaisi täyttymyksensä, kertoo Sansan toiminnanjohtaja vuosina 2002–2020 Juha Auvinen.

1.9.2020 alkaen Sansan toiminnanjohtajana on toiminut Arto Antturi.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku