skip to Main Content

Toiminta-aluekartta_IntiaMedialähetyksellä ihmisarvoa intialaisille

Tiesitkö, että maailmassa joka kuudes ihminen on intialainen? Intia on vastakohtaisuuksien maa; osa intialaisista asuu äärimmäisessä köyhyydessä maaseudulla, osa palatseissa. Media tavoittaa heidät kaikki!

Kastilaitos on virallisesti purettu, mutta se vaikuttaa edelleen asenteissa. Kerromme intialaisille, joiden ihmisarvo on viety, että Jumala rakastaa heitä ja että jokaisen elämällä on tarkoitus. Monet kuuntelijat ovat kertoneet löytäneensä ohjelmien kautta yhteyden Luojaan ja sen myötä saaneensa takaisin ihmisarvon ja ilon.

Väsymättömät saarnamiehet, televisio ja radio

Intian maaseudun kylissä ei aina ole sähköä eikä puhelin- tai kännykkäverkkoa. Siksi maaseudun asukkaat kuuntelevat radion lyhytaaltolähetyksiä.

Kaupunkilaiset puolestaan katsovat televisiota, sillä miljoonakaupungeissa lyhytaalto-ohjelmat eivät kuulu. Kristillisellä satelliittitelevisiokanavalla nähtävä Sinun toivosi -ohjelma vie evankeliumin kaupunkilaisten olohuoneisiin. Seniorityöntekijämme Marjut ja Amarjit Chugh ovat mukana hindinkielisessä tv-työssä Suomesta käsin.

Tytöillekin tulevaisuus

Ei ole helppo olla intialainen tyttö. Jo pienestä hän joutuu tekemään paljon työtä perheen hyväksi. Elämä on selviämistaistelua.

Myötäjäismaksujen vuoksi tyttö tulee naimisiin mennessään kalliiksi. Äärimmäisessä köyhyydessä elävälle perheelle tilanne on niin vaikea, että joskus tyttövauva ei saa edes syntyä.

Sansa tukee Toivoa naisille -ohjelmaa Intiassa neljällä kielellä. Ohjelmassa puhutaan intialaisen naisen arkielämän asioista ja kerrotaan Jumalan rakkaudesta. Moni nainen kuulee ensimmäisen kerran elämässään radiosta tai televisiosta, että hänkin on rakastettu, arvokas ja ihana. Tämä mullistava tieto muuttaa elämän. Myös monet miehet kuuntelevat ohjelmaa, ja perheet eheytyvät.

Kielemme ja kumppanimme Intiassa

Sansa tukee ohjelmia näillä Intian vähemmistökielillä: dhodia, kharia, kukna, kurukh, kutchi, magahi, maithili, mauchi, mundari ja vasavi.

Toivoa naisille -ohjelman (radio tai tv) kielet ovat gujarati, hindi, orija ja tamil. Sansa tekee myös muuta tv-työtä hindin kielellä.

Sansan yhteistyökumppaneita Intiassa ovat TWR-Intia ja UELCI (United Evangelical Lutheran Churches in India).

Lue lisää Sansan ja kumppaneidemme työstä Intiassa!

Videoita, ajankohtaista ja palautteita Intiasta

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku