skip to Main Content

Toiminta-aluekartta_AasiaAjan hermolla Aasiassa

Miljoonakaupungit eivät nuku. Ihmiset pysyvät ajan hermolla älypuhelimiensa välityksellä. Mobiilisovelluksilla Sansa vie evankeliumin aasialaisten arkeen, kirjaimellisesti heidän hyppysiinsä.

Kiireisen suurkaupunkilaisen tavoittaa ohjelma, jossa käsitellään juuri hänen elämäänsä koskettavia asioita. Hän voi kuunnella, katsoa, kommentoida ja jakaa ohjelmaa muille juuri silloin, kun itselle sopii.

Kiireiset kiinalaiset ajattoman totuuden tielle

Ateistisen Kiinan 1,4 miljardista asukkaasta on kristittyjä 70–100 miljoonaa. Kirkko kasvaa koko ajan, ja radio on vuosikymmenten saatossa myötävaikuttanut kasvuun. Sansa on ollut mukana mandariinikiinankielisessä radiotyössä vuodesta 1974.

Kiinalaiset ovat ahkeria sosiaalisen median käyttäjiä. Tuemme nuorten radio-ohjelmien ohella muun muassa teologista koulutusta internetin välityksellä, mobiilisovelluksen kehitystä ja some-työtä.

Mongolian kirkkoihin on tungosta

Herätyksen tuulet puhaltavat Mongoliassa. Parikymmentä vuotta sitten maassa ei ollut kristittyjä lainkaan, mutta nyt kristinuskoon kääntyy enemmän ihmisiä kuin kirkot voivat ottaa vastaan.

Sansa tukee Ulaanbaatarissa toimivan perheradio Wind FM:n ohjelmia, joita kuuntelee viikoittain noin 200 000 ihmistä. Tutkimusten mukaan Wind FM on pääkaupungin kuunnelluin radioasema, mutta ohjelmia kuunnellaan myös maakunnissa. Projektityöntekijämme Sirpa Rissanen toimii radioasemalla hallinnollisissa tehtävissä.

Jeesuksen rakkauskirjeitä japanilaisille

Vasta noin prosentti Japanin 128-miljoonaisesta kansasta tuntee Kristuksen. He tarvitsevat ravintoa voidakseen kasvaa uskossaan. Loput 99 prosenttia tarvitsee siemenen, jotta usko pääsisi syntymään.

Sansa tukee Keikon kirjelaatikko -ohjelmaa, jossa tuottaja Keiko vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin ja rukoilee heidän puolestaan. Ohjelmalla oli suuri merkitys esimerkiksi vuoden 2011 tsunamin jälkeen.

Kauheuksia kokenut Kambodža Kristus-kalliolle

Hirmuhallinnon traumoista pikkuhiljaa toipuva Kambodžan kansa tarvitsee uutta toivoa Jeesuksessa. Alle puoli prosenttia kambodžalaisista on kristittyjä.

Usein äärimmäisessä köyhyydessä eläville ja lukutaidottomille naisille tarjoamme Toivoa naisille -radio-ohjelmaa sekä Toivon ilta -keskusteluohjelmaa. Kun naiset ja perheet eheytyvät, yhteiskunta pääsee vähitellen jaloilleen.

Taivaallisia uutisia thaimaalaisille

Myös Thaimaan väestöstä vain prosentti on kristittyjä. Sansa tukee useassa paikallisradiossa kuultavaa Sydänystävä-ohjelmaa, jossa juontaja vastaa kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin arjen askareista, elämän vaikeuksista ja hengellisen elämän hoitamisesta.

Ohjelmaa tehdään ja tuetaan, jotta mahdollisimman moni thaimaalainen saisi tuntea elävän Jumalan.

Ilosanoma Indonesian naisille

Sansa on tehnyt kristillistä radiotyötä Indonesiassa vuodesta 1995. Tällä hetkellä tuemme indonesian- ja jaavankielistä Toivoa naisille -ohjelmaa, indonesiankielistä paikallisradiotyötä Balilla, tavoittavaa mediatyötä sekä viestintäkoulutusta.

Naistenohjelmat antavat kristillisen opetuksen lisäksi perustietoa naisen arkeen liittyvistä asioista. Radion merkitys maaseudulla eläville kouluttamattomille naisille on valtava – radion avaaminen on kuin kutsuisi kotiinsa ystävän.

Hädässä radio tunnetaan

Aasia on luonnonkatastrofeille altista aluetta. Vuoden 2004 tsunamin jälkeen yhteistyökumppanimme First Response Radio kehitti kriisiradion. Tämä ns. ensivasteradio voidaan kuljettaa kahdessa matkalaukussa katastrofialueelle ja aloittaa elintärkeän tiedon radiointi nopeasti.

Sansan tuella koulutetaan FEBC-Indonesian kriisiradiotiimiä, joka on jatkuvassa toimintavalmiudessa.

Kielemme ja kumppanimme Aasiassa

Sansa tukee Aasiassa ohjelmia näillä kielillä: indonesia, jaava, japani, kazakki, khmer, mandariinikiina, mongoli ja thai.

Yhteistyökumppanimme Aasiassa ovat FEBC International, Luterilainen maailmanliittoTWR ja Voice of Salvation.

Lue lisää Sansan ja kumppaneidemme työstä Aasiassa!

Tutustu Aasia-teemavuosisivuun!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku