skip to Main Content
Evankeliumi Ja Toivo Ovat Liian Arvokkaita Pantattavaksi
SAT-7 Parsin ohjelmat vakuuttavat, että Jumala pysyy vaikeissa oloissa elävien lastensa rinnalla. Kuva: Sansan kuva-arkisto.

Evankeliumi ja toivo ovat liian arvokkaita pantattavaksi

Joko mietit tulevaa kesää? Minne menisit juhannuksena, ketä tapaisit lomallasi, missä tilaisuuksissa kävisit, mitä kirjoja lukisit tai minne matkustaisit? Moni iranilainen vaihtaisi mielellään osaa kanssasi, sillä heillä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia valita. Ja jos olisit iranilainen kristitty, mahdollisuutesi vähenisivät entisestään.

Evankeliumi valloittaa sydämiä

Vaikka Iranin perustuslaki takaa uskonnonvapauden, rajoitetaan esimerkiksi kristityiksi kääntyneiden elämää ankarasti. Heidän ihmisoikeuksiaan poljetaan muun muassa pidättämällä, vangitsemalla ja kiduttamalla, eivätkä he saa kokoontua vapaasti ylistämään ja rukoilemaan. Moni iranilainen kristitty on uskossaan yksin, ehkä vain internet, radio tai satelliittitelevisio ainoana kontaktinaan muihin uskoviin. Viranomaiset valvovat ja rajoittavat näidenkin medioiden käyttöä esimerkiksi sensuroimalla kristillisiä nettisivuja.

– Vaikka satelliittilautasten omistaminen on Iranissa kiellettyä, löytyy niitä noin puolelta väestöstä. Totuuden ja toivon etsiminen tuo monet ihmiset SAT-7 Parsin kanavalle, jonka ohjelmissa opetetaan armoa ja rakennetaan luottamusta eikä koskaan hyökätä toisia uskontoja vastaan. SAT-7 Parsin ohjelmat ovat myös kirkko niille kristityille, jotka eivät voi kokoontua yhteen, kertoo Nikoo Ordodary, SAT-7 Parsin ohjelmapäällikkö.

SAT-7 on rohkeasti evankeliumin asialla

– Ohjelmanne auttavat kahdella tavalla. Ensiksikin ne tuovat kirkon alueille, joissa sitä ei ole. Tunnen ihmisiä, jotka kokoontuvat viikoittain television äärelle, nousevat seisomaan laulujen ajaksi ja jopa nauttivat ehtoollisen yhdessä ohjelman tekijöiden kanssa. Ohjelmat myös avaavat oven kirkkoon niille, jotka eivät ole koskaan käyneet kirkossa. SAT-7 Pars ei jätä ketään oven ulkopuolelle, iloitsee iranilainen pastori.

Kristittyjen hoitamisen ja tukemisen lisäksi SAT-7 Pars tavoittaa muihinkin uskontoihin kuuluvia. Kanava näkyy Iranin lisäksi Afganistanissa ja Tadžikistanissa, joissa asuu yhteensä noin 100 miljoonaa potentiaalista katsojaa. Kristillisiä ohjelmia lähetetään 24 tuntia vuorokaudessa.

Nyt on evankeliumin kevätkylvön aika

Evankeliumin kertominen, toivon välittäminen ja vaikeissa oloissa elävien kristittyjen tukeminen eivät voi odottaa. Ilosanoma armosta, syntien anteeksiantamisesta, rakkaudesta ja iankaikkisesta elämästä on liian arvokas pantattavaksi. Me suomalaiset voimme Sansan ja SAT-7:n välityksellä tarjota evankeliumia Lähi-idän ihmisille.

Katso video ja osallistu Kohti toivoa SAT-7 Parsin kanssa -keräykseen.

Tutustu Kohti toivoa -teemavuoteen.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku