skip to Main Content
Evankeliumin Julistaminen Ei Voi Odottaa
Indonesiassa joka kuudes älypuhelimen omistaja kuuntelee sen kautta radiota. Kuva: Eila Murphy.

Evankeliumin julistaminen ei voi odottaa

Maailmassa on vielä suuri määrä ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia.

Indonesia on noin 260 miljoonan asukkaan valtio, joka on kulttuurisesti ja kielellisesti erittäin rikas. Maassa puhutaan satoja kieliä.  Indonesiassa on enemmän muslimeja kuin missään muussa maassa. 1960-luvulla alkaneiden herätysten seurauksena kristittyjen määrä on kuitenkin kasvanut voimakkaasti. Tällä hetkellä kristittyjä on väestöstä noin 10 prosenttia.

Radio-ohjelma on kuin suola

Indonesiassa on perustuslain mukaan uskonnonvapaus, mutta käytännössä tilanne on toinen. Kristityksi kääntynyt voi joutua sukunsa hylkäämäksi, hänet saatetaan pidättää tai vangita. Näin ei kuitenkaan ole joka puolella Indonesiaa.

Evankeliumia saa julistaa laillisesti radion välityksellä. Sansan yhteistyökumppani FEBC (Far East Broadcasting Company) lähettää ohjelmia, joita kuuntelevat muutkin kuin kristityt. Ohjelmissa käsitellään asioita, jotka ovat kaikille yhteisiä, esimerkiksi terveyttä, taloudenhoitoa, koulutusasioita ja perheongelmia. Lisäksi tuodaan esille raamatullisia näkökulmia, suolahippuina arjen keskelle.

– Ihmisten on hyvin helppoa kuunnella ohjelmia omalla kielellään. Jos pyytäisimme kuuntelijoita lukemaan itse Raamattua tai selitysteoksia, kohtaisimme heti ongelmia, koska kaikki eivät osaa lukea. Mutta he kuuntelevat säännöllisesti ja saavat oppia arkiaskareidensa lomassa, toteaa yksi radio-ohjelmien tuottajista.

Huoli kristillisestä lähetystyöstä

Ohjelmien tuottaminen ja radioiminen on edullisempaa kuin esimerkiksi televisio-ohjelmien tekeminen. Indonesialaiset kristityt tarvitsevat esirukoustamme voidakseen elää vahvoina ja rohkeina ei-kristityssä maassa. He tarvitsevat rukousta saadakseen viisautta evankeliumin eteenpäin kertomiseksi ja lähetyskäskyn toteuttamiseksi.

Me suomalaiset kristityt voimme auttaa, jotta paikalliset voivat kertoa Jeesuksesta jokaiselle indonesialaiselle. Meidän on toimittava nopeasti, jos haluamme, että evankeliumi Jeesuksesta leviää. Kristityt eivät ole ainoita, jotka tekevät lähetystyötä.

Sansan kesäkeräyksen tuotolla tuotetaan ja toteutetaan FEBC:n radiotyötä Indonesiassa ja muualla Aasiassa sekä alueella tapahtuvaa mediatyön koulutusta muun muassa teologisissa seminaareissa.

Älä jätä huomiseen sitä, minkä voit tehdä tänään. Osallistu kesäkeräykseen!

 

Indonesialaisella Sri Nissillä on sinulle asiaa.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku