skip to Main Content
Facebook Ja Skype Tuovat Yhteyden Vainottuihin
Tuoreimpien tietojen mukaan Iranissa on yli 25 Hanna-rukousryhmää. Heinä–syyskuun aikana 150 uutta kuuntelijaa otti yhteyttä ohjelmantekijöihin. Kuva: TWR.

Facebook ja Skype tuovat yhteyden vainottuihin

Sosiaalinen media on luonut uusia mahdollisuuksia pitää yhteyttä uskonsa takia vainottuihin Iranin kristittyihin, jotka joutuvat toiminaan maanalaisissa seurakunnissa.

– Meillä on mahdollisuus välittää Hanna-rukouskalenterin sisältöä Iraniin Facebookissa ja sähköpostilla. Olemme saaneet sieltä rukouspyyntöjä muun muassa Skypen välityksellä, kertoo turkkilainen Hanna-liikkeen työntekijä.

Kansainvälinen Hanna-rukousliike toimii 125 maassa, ja siinä on mukana noin 50 000 rukoilijaa. He rukoilevat päivittäin rukouskalenterin mukaan saman rukouksen maailman naisten ja tyttöjen puolesta. Suomessa rukouskalenterin tilaajia on noin 1500.

Ohjelma muutti elämän

Iranissa kuultava farsinkielinen Naiset toivon lähteellä -ohjelma tuotetaan Turkissa. Tuoreimpien tietojen mukaan Iranissa on yli 25 Hanna-rukousryhmää.

Suurin osa palautteesta tulee muslimeilta, ja suurin ikäryhmä ovat 19-30-vuotiaat. Heinä–syyskuun aikana yhteyttä otti 150 uutta kuuntelijaa.

– Olin vakaumuksellinen muslimi enkä koskaan ajatellut tulevani kristityksi. Syyskuussa 2013 eräs sukulaiseni vinkkasi minulle Naiset toivon lähteellä -ohjelmasta, joka muutti elämäni täysin. En ole koskaan aikaisemmin kokenut, että Jumala olisi minua lähellä. Kiitän teitä uudesta elämästä, kertoo eräs kuulija.

Apua pakolaisille

Turkissa on 2,5 miljoonaa Syyrian pakolaista. Turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevä turkkilainen Hanna-työntekijä kertoo avustustyöstä pakolaisten keskuudessa:

– Kävimme äskettäin tervehtimässä naisia pakolaisleirillä. Veimme heille ja heidän lapsilleen vaatteita ja pieniä lahjoja. Olemme myös vuokranneet asunnon, jossa asuu kuusi pakolaisnaista.

Sansa tukee turkinkielistä Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa. Turkinkielisen Hanna-työn suljetussa Facebook-ryhmässä on tällä hetkellä 267 jäsentä.

– Naiset kertovat, että Hanna-rukoustyö on muuttanut heidän asennettaan rukoukseen. Jotkut kertovat pitäneensä aiemmin itseään uhrina, mutta näkevät nyt omat murheensa vähäisempinä toisten naisten tilanteisiin verrattuna, Hanna-työntekijä kertoo.

Turkissakaan tilanne ei ole helppo, sillä heinäkuinen vallankaappausyritys vei maan poikkeustilaan. Muun muassa 30 000 opettajaa on irtisanottu ja osa kouluista suljettu.

– Rukoilkaa maamme, täällä asuvien pakolaisten ja etenkin lasten ja nuorten puolesta. Nuoret pelkäävät, sillä he eivät tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lähde: TWR

Tue Turkin, Kambodžan, Intian tai Indonesian Hanna-työtä!

Jaa parasta joululahjaa Turkkkiin!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku