skip to Main Content
Rajala Inga-Lill

Seniorityöntekijä
lillirajala@gmail.com
Alue: Etelä-Suomi, kotipaikka Hyvinkää.

Olen syntynyt ja kasvanut Espoossa. Kotonamme puhuttiin ruotsia, mutta koulua kävin suomeksi. Yhden merkittävän vuoden vietin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Valmistuin peruskoulun opettajaksi vuonna 1972, ja samana vuonna muutin Ruotsiin, jossa tarvittiin suomalaista siirtolaislasten opettajaa. Työskentelin pari vuotta myös kansainvälisessä koulussa Afganistanin Kabulissa, josta palasin takaisin Ruotsiin.

Vuonna 1982 muutin Suomeen ja Hyvinkäälle, kun Sanansaattajat kutsui minut julkaisemansa Menkää siis -lehden (nykyään Lähde) toimittajaksi ja myöhemmin toimitussihteeriksi. Vuonna 1997 aloin toimittaa ja juontaa Raamattu kannesta kanteen -opetussarjaa. Toimin noin viiden vuoden ajan työni ohella äitini omaishoitajana, ja eläkkeelle jäin tammikuussa 2014.

Taustani on siis melko kansainvälinen ja olen ollut mukana hyvin erilaisissa kirkoissa eri maissa. Rakkain kirkko on kuitenkin luterilainen, sillä luterilainen oppi on minulle kuin ruisleipä, jota olen syönyt koko ikäni.

Olen pienestä pitäen ollut mukana seurakunnan toiminnassa: pyhäkoululaisena, seurakuntanuorena, kuorolaisena, isosena. Hyvinkään seurakunnassa olen toiminut sekä luottamushenkilönä että vapaaehtoisena. Koska äidinkieleni on ruotsi, olen pitänyt Hyvinkään ruotsalaisessa koulussa muun muassa päivänavauksia. Olen mielelläni auttanut myös monissa puhe- tai juontotehtävissä Sansan ja seurakuntien tilaisuuksissa.

Myös Hyvinkäälle on tullut satamäärin pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Olen pyrkinyt auttamaan vastaanottokeskuksen asukkaita mahdollisuuksieni mukaan, esimerkiksi opettamalla suomea. Monista maahanmuuttajista on tullut minulle hyviä ystäviä.

Yhteystietoni: lillirajala@gmail.com. Parhaiten minuun saa yhteyden Sansan seurakuntapalveluiden kautta, p.  050 437 2151 / Tea Rasi tai seurakuntapalvelut@sansa.fi.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku