skip to Main Content
Mrcela Jakov

Seniorityöntekijä
P. 040 852 6619
jakov.mrcela@gmail.com
Alue: Itä-Suomi, kotipaikka Nilsiä.

Vartuin Jugoslaviassa, köyhässä dalmatialaisessa suurperheessä. Messut olivat latinaksi, enkä kuullut lapsena lainkaan Jumalan Sanaa. Kommunismin aikana koko kylässä ei ollut Raamattuja.

Myöhemmin, kun olin töissä Splitin kaupungissa, väsyneenä etsin radiosta hyvää musiikkia. Yllätyksekseni kuulin Raamatun selitystä omalla äidinkielelläni kroatiaksi. Ohjelma oli Sansan kustantama, ja jatkoin sen kuuntelemista säännöllisesti. Sain Uuden testamentin, jota luin ahkerasti. Jeesuksen pelastustyö kirkastui minulle ja sain sydämeeni Herran kutsun kertoa omalle, hengellisesti sokealle kansalleni tästä ihmeellisestä Jumalan lahjasta.

Pääsin Zagrebin teologiseen tiedekuntaan opiskelemaan papiksi, ja opiskelijoiden raamattupiirissä tapasin Marja-Liisan vuonna 1984. Koimme, että voimme palvella Herraa paremmin yhdessä. Herran antamat lahjat ja kyvyt täydentävät yhteistä palvelemista seurakuntatyössämme. Sansan kokotoimisena lähetystyöntekijänä aloitin vuonna 1988.

Olimme Sansan lähetystyöntekijöinä entisessä Jugoslaviassa ja nykyisessä Kroatiassa, jossa toimimme evankelisen kirkon seurakuntatyössä. Siirryttyämme eläkkeelle vuonna 2015 jäimme Kroatiaan pitämään huolta kahdesta työntekijää vailla olevasta seurakunnasta ja palvelimme myös kauempana asuvia seurakuntalaisia.

Kun meillä on Herran lahjana kaksi maallista kotimaata ja kotia, olemme päättäneet olla vuorotellen vuoden Suomessa ja toisen Kroatiassa ja tehdä seniorityötä molemmissa maissa. Suomessa vierailemme mielellämme seurakunnissa saarnamassa ja kertomassa Sansan monipuolisesta lähetystyöstä ja erityisesti Kroatian työstä.

Yhteystietoni: P. 040 852 6619 tai jakov.mrcela@gmail.com. Minuun saa yhteyden myös Sansan seurakuntapalveluiden kautta, p. 050 437 2151 / Tea Rasi tai seurakuntapalvelut@sansa.fi.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku