skip to Main Content
Hyvää Kansainvälistä Rauhanpäivää!
Yli 20 vuoden ajan SAT-7 on välittänyt rauhan, ilon ja toivon sanomaa Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Kuva: SAT-7.

Hyvää kansainvälistä rauhanpäivää!

Rauha. Mikä ihana asia ja kaunis nimi. Rauha huokuu levollisuutta, olotilaa, jossa on hyvä olla. Me suomalaiset tiedämme, mitä on elää rauhassa, mutta maailmassa liian moni elää sodan pelossa tai keskellä sitä.

Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa kuvailtaessa mieleen tulee rauhan puute ja epävarmuus tulevaisuudesta. Kaiken kuohunnan keskellä ihmiset yrittävät kuitenkin elää niin normaalia elämää kuin vain mahdollista. Monet etsivät sellaista oljenkortta, joka kestää ja johon voi luottaa.

SAT-7 rakentaa rauhaa

Satelliittitelevisio SAT-7 tarjoaa erilaista katsottavaa kuin muut kanavat. Sen viisi kanavaa − Academy, Arabic, Kids, Pars ja Türk − opettavat jokaisen ihmisen kunnioittamista, anteeksiantamista ja sovussa elämistä, mikä on päinvastaista sanomaa epävarmuuteen ja valheeseen tottuneille. SAT-7 taistelee raamatullisin asein ennakkoluuloja vastaan, ja sillä on merkittävä rooli kaiken sekasorron ja epävarmuuden keskellä.

− Kun me elämme sota-alueen ja kivun ulkopuolella, ajattelemme olevamme turvassa. Uskon kuitenkin, että se, mitä seuraavien muutaman vuoden aikana tapahtuu Lähi-idässä, vaikuttaa koko maailmaan, sanoo SAT-7:n varatoimitusjohtaja Rita Elmounayer ja jatkaa:

− Mikä olisi siis paras keino auttaa Lähi-idän alueella asuvia ihmisiä? Se on rauhan sanoman julistaminen koko maailmaan. Se on sitä, että minä haluan auttaa ja saada muutoksen aikaan vaikka vain yhden ihmisen elämässä. Me SAT-7:ssä yritämme rakentaa rauhaa välittämällä toivon, rakkauden ja sovinnon viestiä erilaisten ihmisten välillä.

Rauhanjulistajat tänä viikonloppuna Turussa

Rita Elmounayer sekä SAT-7 perustaja ja toimitusjohtaja Terence Ascott ja käsikirjoittaja-juontaja Parastoo Poortaheri ovat tänä viikonloppuna Turussa kertomassa, kuinka SAT-7 rakentaa rauhaa Lähi-idässä. Kolmena päivänä järjestettävissä tilaisuuksissa tutustutaan monipuolisesti SAT-7:n työhön ja pohditaan evankeliumin julistamismahdollisuuksia niin Lähi-idässä kuin Suomessakin.

Tilaisuuksien järjestäjinä ovat muun muassa Turun arkkihiippakunta, Mikaelinseurakunta sekä SAT-7:n Suomen työryhmä. Seuraa viikonlopun tapahtumia Sansan Facebookista ja Twitteristä.

Kansainvälinen rauhanpäivä on tänään

Vuonna 1981 YK:n yleiskokous päätti asettaa kansainväliseksi rauhanpäiväksi syyskuun 21. päivän. Päivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin. Rauhanpäivän ajaksi toivotaan kaikkien konfliktien taukoavan.

Vuoden 2001 New Yorkin WTC:n tornien romahdettua terrori-iskun seurauksena yleiskokous päätti, että kansainvälistä rauhanpäivää vietetään vuodesta 2002 lähtien 21. syyskuuta. YK soittaa päivän kunniaksi rauhankelloja.* Myös monien kirkkojen kellot soivat eri puolilla Eurooppaa, Suomessakin, rauhan ja kulttuuriperinnön puolesta. *Suomen YK-liitto

Lue lisää satelliittitelevisiosta rauhan välikappaleena!

Merja Kauppinen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku