skip to Main Content
Jeesus, Maria Ja Joosef Pakenivat Egyptiin
Vanhemmat veivät Jeesus-lapsen turvaan Egyptiin kuningas Herodeksen vainolta. Viime vuosina miljoonat Syyrian, Irakin ja Afganistanin lapset vanhempineen ovat paenneet sisällissotia Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa. Kuva: Shutterstock.

Jeesus, Maria ja Joosef pakenivat Egyptiin

”Tietäjien lähdettyä Herran enkeli ilmestyi unessa Joosefille ja sanoi: ’Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja pakene Egyptiin. Pysy siellä, kunnes käsken sinun palata. Herodes aikoo etsiä lapsen käsiinsä ja surmata hänet. Joosef heräsi unestaan, otti heti yöllä mukaansa lapsen ja hänen äitinsä ja lähti kulkemaan kohti Egyptiä.'” (Matt. 2:13−14)

Pystytkö kuvittelemaan tilanteen: ”Herää Maria, meidän täytyy lähteä kiireesti”. Joosef valmistelee aasin, nostaa nyytit sen selkään, ja pariskunta pienen vauvansa kanssa kiiruhtaa yöhön. Pelko kouristaa sydäntä ja kysymykset pyörivät päässä samalla kun taivalletaan eteenpäin.

Pakolaisia on nyt yli 65 miljoonaa

Pakolaisuus ei ole kadonnut maailmasta, pakolaisia on nyt yli 65 miljoonaa. Viimeisten vuosien merkittävin pakolaisuuden aiheuttaja on Syyrian sota. Sen takia yli 10 miljoonaa on paennut.

Jeesus-vauva pelastui Herodeksen käsistä, jotta saattoi myöhemmin täyttää tehtävänsä maailman pelastajana. Hän kykenee lohduttamaan kaikkia, jotka joutuvat pakenemaan. Hänessä on toivo.

Medialähetys Sanansaattajat ja satelliittitelevisio SAT-7 vievät toivoa muun muassa Lähi-idän pakolaisleirien lapsille. SAT-7 Kids -kanavan ohjelmat tuovat lasten elämään iloa ja rohkaisevat. Uusi SAT-7 Academy -kanava taas tarjoaa lapsille mahdollisuuden jatkaa koulunkäyntiä pakolaisleirillä. SAT-7:n ohjelmien avulla katsetta suunnataan tulevaisuuteen ja häneen, jossa on toivo. Jeesus elää!

Erja Tillgren

Teksti on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 5/2017.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku