skip to Main Content
Joulu On Taas, Riemuitkaa Nyt!
Ihmiskunta on saanut Jumalalta suurimman mahdollisen lahjan: Jeesuksen. Siksi sanoma Vapahtajasta on vietävä kaikille ihmisille. Kuva: Shutterstock.

Joulu on taas, riemuitkaa nyt!

Jouluaamuna riennämme paimenten kanssa Betlehemiin katsomaan vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Mutta emmekö jo tiedä, mitä on tapahtunut? Voi hyvin kysyä, minkä vuoksi me vuosi toisensa perään kiiruhdamme seimen luo?

Minäkin olen tehnyt tällä tavoin jo yli viidenkymmen vuoden ajan. Siitä huolimatta, että seimessä on aina sama lapsi. Miksi menen joka kerta uteliaana, kuin ensi kertaa, katsomaan tätä samaa ihmeellistä tapahtumaa?

Kiiruhdan sinne yhä uudelleen, koska joka kerta minäkin olen ollut erilainen katselija. Olen mennyt vuosien saatossa seimen äärelle paimenten tavoin taivaallisen sanoman innoittamana, epäilevänä Tuomaana, ylimielisenä fariseuksena, kiivaana Pietarina, Herran olkapäätä etsivänä Johanneksena, Jumalalle kiitollisena Daavidina, sielultani verille asti rikki revittynä Jobina ja kuoleman surun murtamana Mariana, kuin myös armoa etsivänä tuhlaajapoikana. Aina olen saanut toivon ja lohdutuksen Jumalan lupauksista, jotka ovat täyttyneet Jeesuksessa Kristuksessa.

Seimi muistuttaa myös kristittyjen lähetysvastuusta

Seimi muistuttaa minua myös kristittyjen lähetysvastuusta. Jeesus syntyi kaikkia ihmisiä varten. Medialähetyksen tavoitteena on viedä sanoma Vapahtajasta kuultavaksi heillekin, joiden parissa ei ole mahdollista tehdä kohtaamiseen perustuvaa lähetystyötä.

Joulun aika kutsuu meitä jakamaan Jumalalta saamamme lahjat toistemme kanssa. Olipa sitten kyseessä aineellista tai aineetonta hyvää. Joulu muistuttaa meille tämän periaatteen merkitysestä ja sen vaalimisen tärkeydestä. Ihmiskunta on saanut Jumalalta suurimman mahdollisen lahjan: Jeesuksen. Siksi sanoma Vapahtajasta on vietävä kaikille ihmisille.

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa toivottaen!

Kari Eskelinen

Kari Eskelinen on Nastolan kirkkoherra ja Sansan hallituksen jäsen. Hänen kirjoituksensa on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 6/2018.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku