skip to Main Content
Joulukeräys: Katolla Loistava Tähti Johdattaa Hyviin Keskusteluihin Intiassa
Sytytä joulun valoja intialaisiin koteihin osallistumalla Sansan joulukeräykseen.

Joulukeräys: Katolla loistava tähti johdattaa hyviin keskusteluihin Intiassa

− Hinduilla on joka kuukausi jokin juhla, mutta me kristityt juhlimme vain jouluna, uutena vuotena ja pääsiäisenä. Perheenjäsenille ostetaan uudet vaatteet ja he valmistavat hyviä ruokia. Usein myös otetaan jouluvalokuva, jossa koko perhe on koolla. Kristittyinä koristelemme talomme: laitamme katolle loistavan tähden tai muita valoja. Ne symboloivat sitä, että joulu on valon juhla ja Jeesus on se valo, kertoo hiljattain Suomessa vieraillut TWR-Intian aluekoordinaattori.

Sansan joulukeräys suuntautuu tänä vuonna Intiaan. Maan yli 1,3 miljardista asukkaasta on kristittyjä arviolta 24–28 miljoonaa. Monet intialaiset kuulevat evankeliumia ja kasvavat uskossaan kuuntelemalla kristillisiä radio-ohjelmia. Sansan 14 kielellä tukemien ohjelmien ulottuvilla on jo puoli miljardia intialaista.

− Jos muun uskoiset naapurimme eivät tiedä, miksi koristelemme talomme, tulevat he kysymään. Esimerkiksi joulun tähdestä saadaan hyvät keskustelut aikaan, aluekoordinaattori kertoo.

− Kun intialaiset oppivat tuntemaan Jeesuksen, heidän elämässään tapahtuu isoja muutoksia, jopa ihmeitä. Perheenjäseniä ja kotieläimiä paranee sairauksista, kun heidän puolestaan rukoillaan. Tällaiset ihmeet vahvistavat uskoa, ja silloin on helpompi seisoa lujana sen puolella, minkä tietää oikeaksi.

Moni intialainen voi kuulla Jeesuksesta vain radiosta

Intia on yksi maailman nopeimmin kasvavista talousmahdeista, mutta silti huomattava osa kansasta elää köyhyydessä. Maaseutukylissä ei aina ole sähköä eikä puhelin- tai kännykkäverkkoa.

Radiot ovat halpoja, eivätkä ne välttämättä vaadi sähköä. Varsinkin maaseudulla radio on erittäin tärkeä, ja jopa 99 prosenttia intialaisista voi kuunnella sitä. Mikään muu media ei tavoita yhtä laajasti.

Radio tavoittaa köyhät ja rikkaat, suurkaupunkien ja maalaiskylien asukkaat, lukutaidottomat ja korkeasti koulutetut. Radiolla myös saavutetaan ihmisiä, joiden luo muutoin – maantieteellisesti, poliittisesti tai uskonnollisesti – on hankala päästä.

Monet intialaiset voivat kuulla Jeesuksesta ainoastaan radion välityksellä. Monikielisessä ja -kulttuurisessa maassa evankeliumi on kerrottava useilla kielillä.

Sytytä joulun valoja intialaisiin koteihin osallistumalla Sansan Intia-teemavuoden joulukeräykseen. Lue lisää ja lahjoita!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku