skip to Main Content
Kainuusta Kajahtaa Uskollisuus Ja Rakkaus Medialähetystyötä Kohtaan

Kainuusta kajahtaa uskollisuus ja rakkaus medialähetystyötä kohtaan

Seniorityöntekijä Seija Uimonen ja mediatuottaja Merja Kauppinen kiersivät lokakuun lopussa Kainuussa tapaamassa Sansan työn ystäviä. Matkaa kertyi yli 2000 kilometriä, paikkakuntia ja lähetystilaisuksia oli yhteensä kahdeksan.

Lähetystilaisuuksien rakenne oli jokseenkin sama eri paikkakunnilla. Seurakunnan edustaja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi ja piti alkuhartauden. Merja dramatisoi kuuntelijapalautteita milloin Intiasta, milloin Lähi-idästä ja kertoi Sansan ja yhteistyökumppaneiden työstä. Seija jakoi Sanaa:

− On se ihmeellistä, että vaikka Jumala riittää itselleen, haluaa hän silti käyttää meitä lähetyksessä – evankeliumin kertojina, esirukoilijoina, lähettäjinä ja lähtijöinä. Hän antaa meille palvelemisen ilon. Jumalalla on yhä meille tehtävää, koska olemme elossa.

Kuhmossa ja Ämmänsaaressa

Olemme Kuhmossa, Seijan lähetysuran alkujuurilla ja vierailemme Annikki Seppäsen kauniissa kodissa. Ennen eläkkeelle jäämistään Annikki toimi opettajana. Hän oli ensimmäisiä, joille 1960-luvun lopussa heräsi ajatus, että Seijalle on saatava lähettäjärengas, jotta nuori sananjulistaja voisi tehdä kokopäiväisesti evankelioimistyötä. Rengas saatiin koottua vuonna 1973, ja siihen liittyi ystäviä muistakin Kainuun ja Suomen seurakunnista. Kuhmolaiset ottivat Seijan ottotytökseen.

Suomussalmen Ämmänsaaressa kerrostaloasunnossa asuu Hilja Pyykkönen. Hän on ollut aktiivisesti mukana Sansan joukoissa, tullut kuuntelemaan Seijaa ja majoittanutkin häntä monet kerrat. Nyt vuodet ovat verottaneet osansa, ja Hilja jäi ensimmäistä kertaa pois lähetystilaisuudesta. Mutta hänen rakkautensa Seijaa, Sansaa ja lähetystyötä kohtaan jatkuu. Hän vakuutti iloisena, että hänen tehtävänsä on nyt rukoilla.

Kajaanissa

Kajaanista löytyy pariskunta, joka on tehnyt valtavasti työtä Sansan hyväksi. Pirkko ja Jarmo Halonen ovat tehneet käsitöitä, keränneet tavaroita ja pitäneet lukuisia arpajaisia, jotta evankeliumia voitaisiin kertoa median välityksellä. He ovat uskollisesti matkanneet eri puolille Suomea Sansan Medialähetyspäiville, missä he ovat tuttu ja iloinen näky.

– Niin kauan kuin terveyttä riittää, tullaan kyllä, huikkaa Pirkko.

Kajaanissa asuvat myös Laila ja Heikki Mustonen. Heikki tuli uskoon Sansan perustamisvuonna 1973, ja siitä lähtien hekin ovat olleet niin Seijan kuin Sansankin mukana. Noihin aikoihin seurat saatiin nopeasti pystyyn, milloin kenenkin kotiin, ja herätystä oli paljon. Heikki on myös vetänyt Kajaanissa Sansan radiopiiriä 20 vuotta, mutta 11 vuotta sitten vetovastuu siirtyi Jarmo Haloselle.

Ketkä astuvat tilalle?

Kainuun ystävien nimilista on pitkä. Erityiskiitokset sydämellisyydestä ja vieraanvaraisuudesta saavat Lyyli ja Eero Koistinen sekä Raija ja Reijo Pulkkinen Kuhmosta sekä Martta Heikkinen Kajaanista. Siunaus olkoon kaikkien teidän kanssanne!

Tapasimme matkallamme myös pariskunnan, joka on Sansan perustamisesta lähtien tukenut työtä. Sairaudet ovat eristäneet heidät kodin seinien sisäpuolelle ja rajoittaneet monella tavalla elämää. Niinpä heille oli tullut aika, jolloin he joutuivat lopettamaan tukensa Sansalle. Rouva kertoi, että hän itki päätöksen tehdessään.

Löytyykö nyt ihmisiä, jotka astuvat niiden tilalle, joiden tehtävä on päättynyt tai päättymässä? Jumala tarvitsee yhä heitä, jotka ovat valmiit auttamaan. Ehkä hän kutsuu nyt sinua. Jos et voi lähteä lähetystyöhön, voit rohkaista lähettejä. Jos et voi auttaa käytännön tehtävissä, voit innostaa toisia. Jos et voi antaa varoja, voit rukoilla.

Merja Kauppinen ja Seija Uimonen

Kirjoitus on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 4/2019.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku