skip to Main Content
Kevätkokous Perusti Valmistelutyöryhmän Esittämään Jäseniä Sansan Hallitukseen
Sansan kevätkokouksessa 21.5. Lappeenrannassa oli runsaasti osanottajia. Yhdistyksen syyskokous järjestetään 26.11. Hyvinkäällä. Kuva: Matti Korpiaho.

Kevätkokous perusti valmistelutyöryhmän esittämään jäseniä Sansan hallitukseen

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kevätkokous pidettiin Medialähetyspäivien yhteydessä 21. toukokuuta Lappeenrannassa. Kokous perusti valmistelutyöryhmän esittämään syyskokoukselle ehdotuksia Sansan hallituksen uusiksi jäseniksi erovuoroisten tilalle ja valitsi työryhmään kolme jäsenistön edustajaa.

Valmistelutyöryhmään tulivat valituiksi kappalainen Eija Murto Anjalankosken seurakunnasta Kouvolasta ja Espoon yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, teologian maisteri Antero Salminen Leppävaaran seurakunnasta sekä varsinaisena henkilöjäsenenä rovasti Juhani Routasalo Humppilasta.

Jäsenistä kaksi edustaa jatkossakin yhdistyksen jäsenseurakuntia ja yksi varsinaisia henkilöjäseniä. Työryhmään eivät voi kuulua Sansan työntekijät. Hallitus on nimennyt työryhmän koollekutsujaksi ja sihteeriksi, ilman äänioikeutta, Sansan henkilöstöjohtaja Marko Pihlajamaan.

Jatkossa työryhmän valitsee syyskokous

Valmistelutyöryhmän toimikausi ulottuu seuraavan syyskokouksen 2016 loppuun. Jatkossa työryhmän jäsenet valitsee yhdistyksen syyskokous, ja työryhmän toimikausi kestää aina vuoden, seuraavan syyskokouksen loppuun.

Kevätkokous valtuutti Sansan hallituksen laatimaan yleisen ohjeistuksen ja valintaperusteet, joiden pohjalta valmistelutyöryhmä työstää ehdotuksensa.

− Sansan jäsenet voivat tehdä valmisteluryhmälle ehdotuksia perusteluineen yhdistyksen hallituksen uusiksi jäseniksi, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, professori Jarno Tepora.

Sansan sääntöjen uudistaminen jatkuu

− Valmistelutyöryhmän asettaminen on ensimmäinen vaihe Sansan sääntöjen uudistamisessa, Jarno Tepora jatkaa.

− Säännöissä on tarkoitus määrittää valmisteluryhmän tehtävä ja koko rekrytointimenetelmä, joka täyttää yhdistyksen demokraattiset tavoitteet ja antaa mahdollisuuden valita Sansan hallitukseen mahdollisimman hyvät ja asiantuntevat jäsenet. Hallitus muodostaa Sansan toiminnan kannalta asiantuntijaelimen, joten jokaiselta jäseneksi valitulta edellytetään, että hän täyttää tietyt ennalta määritetyt kriteerit.

Valmisteluryhmän perustavana ajatuksena on Teporan mukaan, että Sansan hallituksesta ja työntekijöistä ulkopuolinen elin valmistelee syyskokousta varten esityksen uusista jäsenistä erovuoroisten tilalle, samoin puheenjohtajasta. Valituksi voi tulla myös uudelleen erovuorossa oleva henkilö, jos hän on antanut suostumuksensa tehtävään.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku