skip to Main Content
Kirkko On Määrätty Suljettavaksi Algeriassa

Kirkko on määrätty suljettavaksi Algeriassa

Maaliskuun alussa saimme Sansaan viestin, että algerialaiset kristityt pyytävät esirukousta Kabylin alueella sijaitsevan protestanttisen kirkon puolesta. Viranomaiset uhkaavat sulkea kirkon ja haastaa pastorin oikeuteen, mikäli seurakunta jatkaa toimintaansa kirkossa.

Perusteeksi mainittiin, että kirkon toiminta rikkoo vuonna 2006 voimaan tullutta asetusta, jossa rakennuksen käyttäminen muuhun kuin islaminuskon harjoittamiseen on luvanvaraista. Asetuksen mukaan jumalanpalveluksia voidaan pitää vain rakennuksissa, jotka on ennalta määrätty uskonnolliseen tarkoitukseen.

Kirkko, jota tällä hetkellä uhataan oikeusseuraamuksin, vuokrasi tilat vasta viime jouluna. Kirkon johtajat ilmoittivat alueviranomaisille toiminnastaan ja toimittivat kaikki tarpeelliset todistukset, mukaan lukien todistuksen siitä, että kirkko on osa Algerian protestanttista kirkkoa (EPA).

Käytännössä viranomaiset ovat jättäneet vastaamatta miltei kaikkiin hakemuksiin, joissa haetaan oikeutta käyttää rakennuksia kirkkoina. Rukouspyynnön kohteena olevan kirkon tilanne kuvastaa yleisesti kirkkojen vaikeuksia Algerian lain suhteen.

Algerian kristityt pyytävät rukousta

Algerian kristityt pyytävät rukoilemaan, että kirkon pastori ja Algerian protestanttisen kirkon johtajat saisivat rauhan Jeesuksessa. He pyytävät, että kirkon sulkemismääräys perutaan, seurakunta voi kokoontua rakennuksessa esteettä ja ettei pastoria vastaan nosteta kannetta.

Algerian kristityt pyytävät rukoilemaan säädösten muuttamista niin, että he voivat harjoittaa uskoaan vapaasti. Lisäksi he pyytävät esirukousta sen puolesta, että maan päättäjät tulisivat tuntemaan Pyhän Hengen voiman ja Jeesuksen anteeksiannon.

Kohti toivoa -teemavuosi

Sansa tukee Algeriassakin näkyvän SAT-7 Arabicin toimintaa. Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa asuu arviolta 300 miljoonaa arabian kieltä ymmärtävää. Yli puolella heistä on mahdollisuus katsoa satelliittitelevisio-ohjelmia.

Sansalla on meneillään Kohti toivoa -teemavuosi, jonka aikana muistamme rukouksin vainottuja ja vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä. Keräämme myös varoja medialähetystyöhön ja tuemme ohjelmia, joissa kerrotaan Jeesuksesta ja toivosta.

Rukouspyynnön lähde: Middle East Concern

 

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku