skip to Main Content
Sansan Kolehtipyhänä 19.2.2017 Kerätään Kolehti Kiinaan
Sansan kolehtipyhänä 19.2. kerätään varoja Kiinaan. Uusia ihmisiä tavoitetaan erityisesti mobiilisovelluksilla ja sosiaalisessa mediassa. Kuva: Shutterstock/leunghopang.

Sansan kolehtipyhänä 19.2.2017 kerätään kolehti Kiinaan

Sunnuntaina 19. helmikuuta 2017 vietetään Sansan kolehtipyhää. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa kannetaan tuolloin kolehti Kiinan ja muun Aasian kristilliseen mediatyöhön Sansan kautta.

Lukuisat Sansan työntekijät, seniorityöntekijät ja vapaaehtoiset aluetyöntekijät vierailevat kolehtipyhänä seurakunnissa. Heitä voi tavata muun muassa Helsingissä, Hollolassa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jokioisissa, Kaarinassa, Kalajoella, Kirkkonummella, Lahdessa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Porissa, Pälkäneellä, Salossa, Tampereella ja Viitasaarella. Katso tarkat tiedot tilaisuuksista.

Kristillinen mediatyö on vaikeutunut Kiinassa

Kiinan kirkko kasvaa koko ajan, ja radio on myötävaikuttanut kasvuun. 1,4 miljardista kiinalaisesta on kristittyjä 70–100 miljoonaa. Sansa on tehnyt mandariinikiinankielistä radiotyötä vuodesta 1974.

Parin viime vuoden aikana Kiinan kristillinen mediatyö on vaikeutunut. Esimerkiksi nettisivuja on suljettu, eikä ulkomaisille kristillisille sivustoille pääse. Sosiaalinen media ja älypuhelinsovellukset ovat tulleet yhä tärkeämmiksi kanaviksi.

Erityisesti kotikirkkoliikkeeseen kuuluvat kristityt kohtaavat ongelmia. Kiinan valtio valvoo kaikkea uskonnollista toimintaa ja pyrkii pitämään suuren maan yhtenäisenä ja puhtaana ulkomaisilta vaikutteilta.

Uusia kuuntelijoita mobiilisovelluksilla

Sansan yhteistyökumppanit ovat löytäneet muutosten keskellä uusia työtapoja, joten mandariinikiinankielinen mediatyö jatkuu. Uusia ihmisiä ja jopa miljoonayleisöjä tavoitetaan erityisesti mobiilisovelluksilla ja erilaisilla sosiaalisen median kanavilla.

Teologista koulutusta antava TWR:n Radioseminaari (Seminary on the Air) vastaa Kiinan kirkkojen pulaan koulutetusta työvoimasta. FEBC:n Baobao-mobiilisovelluksella voi esimerkiksi kuunnella radio-ohjelmia, jakaa niitä ystäville, laatia suosikkilistoja ja lukea lehteä.

Sansa tukee myös Pelastuksen ääni -radiostudion (Voice of Salvation) tuottamaa nuorten radio-ohjelmaa ja suunnitteilla olevaa ohjelmasarjaa perhe-elämästä.

Katso kolehtipyhän tapahtumat!

Kolehtipyhä Facebookissa

Jos et käy kirkossa kolehtipyhänä, voit kartuttaa kolehtia myös nettilahjoituksella.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku