skip to Main Content
Kristillinen Media Rohkaisee Turkin Kristittyjä Ja Oikoo Väärinkäsityksiä
Sansan joulukeräys tukee mm. turkinkielistä tv-kanava SAT-7 Türkia ja muuta Turkissa tehtävää kristillistä työtä.

Kristillinen media rohkaisee Turkin kristittyjä ja oikoo väärinkäsityksiä

Turkki on tuttu lomakohde. Mausteiset ruuat, aurinkoiset hiekkarannat, ystävälliset ihmiset ja mielenkiintoiset nähtävyydet ovat vieneet monen suomalaisen sydämen. Turkin aurinkorannoilla lomaillessa ei välttämättä tule mieleen, että maan valtauskontona on islam.

Kristinusko saapui nykyisen Turkin alueelle jo apostolien aikana. Silti nykyään vajaasta 80 miljoonasta asukkaasta on muslimeja liki 100 prosenttia, kristittyjä ja muita vähemmistöuskontoihin kuuluvia on noin 0,2 prosenttia. Lainsäädäntö takaa uskonnonvapauden, mutta kansalaisten suhtautuminen muihin kuin islaminuskoisiin voi olla ahdasmielistä.

Sansan joulukeräys suuntautuu tänä vuonna Turkkiin. Keräystuotolla tuetaan turkinkielistä kristillistä satelliittitelevisiokanava SAT-7 Türkia ja muuta Turkissa tehtävää kristillistä työtä.

Turkkilainen on yhtä kuin muslimi

– Jos olet turkkilainen, odotetaan sinun automaattisesti olevan muslimi, kertoo eräs kristitty pappi Turkista ja jatkaa:

– Julistaessani evankeliumia minun ajatellaan vaihtaneen koko identiteettini ja minulta kysytään: keneksi sinä oikein olet tullut, oletko vaihtanut perhettä? Ihmiset kasvatetaan uskomaan vääriä asioita kristinuskosta, joten heidän on vaikea suhtautua siihen myönteisesti.

– Kristillisyyttä ei myöskään ole nähty uskontona vaan poliittisena vihollisena ja vastustajana, sillä vuosisatojen ajan Turkin sotahistoriassa kristityt ovat näytelleet merkittävää roolia.

Strategisesti tärkeä Turkki

Turkki on Sansalle strategisesti merkittävä alue, sillä maassa on vähän kristittyjä ja vähän oikeaa tietoa kristinuskosta. Kristillinen media rohkaisee kristittyjä ja oikoo toisin uskovien väärinkäsityksiä.

Sansa ja suomalaiset kristityt ovat jo vuosia tukeneet Istanbulissa toimivaa luterilaista seurakuntaa ja turkkilaiskristittyjen tekemää mediatyötä. Esimerkiksi Radio Light on jo lähes 20 vuotta radioinut turkinkielisiä kristillisiä ohjelmia paikallisradioaseman kautta. Radion kuuluvuusalueella asuu noin 15 miljoonaa ihmistä, ja internetissä ohjelmia voi kuunnella missä vain.

Suomalaiset tukevat myös turkinkielistä Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa, joka on osa TWR:n kansainvälistä naisten Hanna-työtä. Miehet ja naiset ovat Turkin lain edessä tasa-arvoisia, mutta naisten syrjintä ja perheväkivalta ovat yleistä. Itsemurhat ja kunniamurhatkaan eivät ole harvinaisia. Ohjelma antaa naisille elämänohjeita arkeen ja välittää ikuista toivoa Kristuksessa.

Turkinkielinen SAT-7 Türk on yksi satelliittitelevisio SAT-7:n kanavista. Se lähettää ohjelmaa noin 55 miljoonan ihmisen ulottuville D-Smartin ja Türksatin kautta.

– Turkissa eletään raskaita aikoja, mutta juuri siksi haluamme palvella tätä maata. On Jumalan ihme, että saamme tehdä tätä työtä, toteaa SAT-7 Türkin ohjelmapäällikkö Gökhan Talas.

SAT-7 Türk lähettää ohjelmia rohkaistakseen ja vahvistaakseen kristittyjä jaksamaan uskossaan. Ohjelmia katsovat muutkin kuin kristityt, ja heille kanava tarjoaa totuudenmukaista tietoa kristinuskosta.

Katso video: SAT-7 Türk kristittyjen äänenä

Tule mukaan joulukeräykseen!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku