skip to Main Content
Joanna Rantamäki: Lähetyskurssi On Ollut Monipuolinen Ja Kattava
Sansan lähettikandidaatit Petteri ja Joanna Rantamäki käyvät parhaillaan lähetyskurssia Suomen Raamattuopistolla. Kuva: Petteri Rantamäki.

Joanna Rantamäki: Lähetyskurssi on ollut monipuolinen ja kattava

Olen tällä hetkellä mieheni Petteri Rantamäen kanssa lähetyskurssilla Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Valmistaudumme lähtemään lähetystyöhön Kyprokselle, SAT-7:n studiolle vuoden 2019 alussa.

Sansa on ehdottanut meille Kyproksen SAT-7 Pars -studiota lähetystyöpaikaksi. Olemme alustavasti keskustelleet, että työskentelisimme studion tekniikkapuolella, esimerkiksi lavanrakennuksessa, videokuvauksessa tai valoissa. Tehtävät olisivat sellaisia, mitä voimme länsimaalaisina tehdä kameroiden takana, koska ohjelmien kasvoina toimivat farsia äidinkielenään puhuvat.

Kävimme 2017 tutustumassa SAT-7:n työhön Kyproksella Sansan lähetystyöntekijän, tv-tuottaja Mikael Tunérin kanssa. Hän esitteli meille SAT-7:n toimiston Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa sekä studion Limassolissa.

Innostavia oppitunteja

Tällä hetkellä valmistaudumme lähetystyöhön Kylväjän lähetyskurssilla Raamattuopistolla. Muut kymmenen kurssitoveriamme ovat Kylväjän tulevia lähettejä. Vanhin opiskelija on 55-vuotias ja minä olen nuorin, 24-vuotias. Kurssimme on pääosin englanniksi, sillä yksi opiskelija on Virosta eikä puhu lainkaan suomea sekä kaksi Pakistanista, joille englannin kieli on suomen kieltä helpompi.

Lähetyskurssi on jo tähän asti ollut todella monipuolinen ja kattava. Päivämme alkavat yleensä puoli yhdeksältä ja loppuvat neljän aikoihin. Näihin tunteihin ovat mahtuneet muun muassa Leif Nummelan palavat opetukset apologiasta, Jukka Norvannon tiiviit tunnit Raamatusta sekä Olavi Peltolan vankkaa opetusta ”vanhurskaasta syntisestä.”

Myös Sansan työntekijät ovat käyneet opettamassa. Timo Reuhkala piti kurssillemme oppitunnin Sansan arvoista ja työstä. Ilkka Kastepohja ohjasi innostavan työpajan, jossa meidän piti itse keksiä, miten julistaisimme evankeliumia median kautta, valittu kohdemaa mielessämme. Lopuksi saimme Ilkalta palautetta siitä, mitä käyttökelpoista suunnitelmissamme oli ja mitä olisi hyvä vielä ottaa huomioon.

Millä mielin eteenpäin?

Tähän mennessä mielenkiintoisinta ovat olleet lähettien kertomukset. Olen oppinut heidän tarinoistaan sen, että joskus lähettinä tehdään tehtäviä, joihin ei ole koulutusta. Lähetystyöntekijän työ on monialaista ja esimerkiksi uudessa istutetussa seurakunnassa voi tulla vastaan monenlaisia tehtäviä evankelioimisesta laulujen kääntämiseen paikalliseen kieleen.

Monialaisen työn lisäksi lähetystyö voi joskus tuntua vaativalta, sillä monessa maassa on lakeja ja säädöksiä, jotka rajoittavat evankeliumin julistusta. Jumalalla on kuitenkin aina keino tavoittaa ihmiset, meidän tehtävämme on olla avoinna Hänen suunnitelmalleen. Jos mahdollista, on viisasta tehdä kaikki tämä paikallisten järjestöjen ja seurakuntien kanssa saavuttaakseen heidän tukensa ja luottamuksensa.

Lähetystyöntekijöiden tarinoiden ja luentojen lisäksi olen oppinut asioita myös käytännössä. Olemme opiskelleet esimerkiksi apologiaa ja missiologiaa mutta myös pitäneet raamattutunteja maahanmuuttajille, aamuhartauksia koko opistolle ja pyhäkoulua messun aikana.

Lähetyskurssilla on vielä paljon mielenkiintoisia oppitunteja jäljellä ja upeat kurssikaverit seurana. Odotan myös kurssin jälkeistä aikaa keväällä ja syksyllä 2018, jolloin teemme töitä, opiskelemme farsia ja valmistaudumme lähtöön.

Joanna Rantamäki

Joanna ja Petteri Rantamäki ovat Sansan lähettikandidaatteja.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku