skip to Main Content
Lähetyskurssi Päättyi Raamattuopistolla – Sansasta Mukana Kaksi Opiskelijaa
– Jumalan kutsun löytäminen ei ole välttämättä helppoa, vaan elinikäinen prosessi, muistutti Timo Reuhkala opiskelijoita lähetyskurssin päätösjuhlassa Kauniaisissa 20.12.2017. Kuva: Outi Rajala.

Lähetyskurssi päättyi Raamattuopistolla – Sansasta mukana kaksi opiskelijaa

Syksyn lähetyskurssin päätösjuhlaa vietettiin Kauniaisissa 20.12.2017. Suomen Raamattuopiston, Medialähetys Sanansaattajien, Kirkon lähetystyön keskuksen ja Lähetysyhdistys Kylväjän yhteistyössä järjestämällä kurssilla opiskeli syksyn ajan 12 tulevaa lähetystyöntekijää. Sansasta mukana olivat Joanna ja Petteri Rantamäki.

Kurssi valmisti lähetyskandidaatteja lähetystyöhön lähtemiseen kokonaisvaltaisesti. Kurssilla opiskeltiin muun muassa Raamattua, missiologiaa, dogmatiikkaa, lähetyshistoriaa, kulttuuritietoutta, lähettihuoltoon liittyviä asioita sekä käytiin läpi eri työalojen- ja kohteiden erityispiirteitä.

– Koskettavinta on ollut kuulla lähetystyöntekijöistä, jotka ovat menneet läpi vaikeista vaiheista, mutta jotka eivät ole luovuttaneet. He ovat selvinneet kaikesta Jumalan tuella ja avulla, sanoi Joanna Rantamäki.

”Lähetyskurssia voisi verrata asepalvelukseen”

Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala muistutti puheessaan kurssilaisia, että Jumalan kutsu on lähetystyön perusta:

– Teidän täytyy oppia, mikä on Jumalan kutsu teidän elämässänne. Kutsun löytäminen ei ole välttämättä helppoa, vaan elinikäinen prosessi: Mikä on minun kutsuni tänään, mitä Jumala haluaa minun tekevän?

Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää kiteytti lähetyskurssin annin jouluevankeliumin sanoihin: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisillä, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Hän pohti, kuinka mielenkiintoista on se, että kunniaa Jumalalle oli laulamassa taivaallinen sotajoukko:

– Lähetystyötä tehdään Jumalan kunniaksi, jotta ihmisillä olisi rauha. Lähetyskurssia voisi verrata asepalvelukseen. Teidät on nyt koulutettu taistelemaan evankeliumin puolesta rauhan asein.

Raamattuopistolla järjestettyyn juhlaan kokoontui kurssilaisten ja järjestäjätahojen työntekijöiden lisäksi joukko kurssilaisten ystäviä ja omaisia sekä monia pitkän linjan lähetystyöntekijöitä.

Lähde: Kylväjä

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku