skip to Main Content
Lähetystyön Konkari Tiina Virtanen Palasi ”juurilleen” Hollantiin
– Seurakunta, kotiryhmä, uimahalli, museokortti ja matkakortti ovat yhdistelmä, joka auttaa minua viihtymään Hollannissa erittäin hyvin. Ja tietysti aikainen kevät ja kukkien runsaus, Tiina Virtanen kertoo. Kuva: Harry Bettig.

Lähetystyön konkari Tiina Virtanen palasi ”juurilleen” Hollantiin

– Kun tätä paikkaa ehdotettiin minulle, sanottiin, että tämä on työtä, jossa pitäisi nauttia tarkkuutta vaativasta ja paljon yksityiskohtia sisältävästä työstä. Ja minähän nautin, kertoo tammikuussa TWR-Euroopan mediapalveluissa Hollannissa aloittanut Tiina Virtanen.

Viime vuodet Sansan toimistolla Hyvinkäällä materiaalikoordinaattorina työskennellyt Tiina Virtanen on lähetystyön konkari. Ensimmäiselle lähetyskaudelleen hän lähti 1980-luvulla Hollantiin. 1990-luvulla hän työskenteli Englannissa ja Monacossa sekä 2000-luvulla Kyproksella ja Mongoliassa. Muutoin hän on ollut Sansan lähettämä, paitsi Mongoliassa Lähetysyhdistys Kylväjän palkkalistoilla.

Sansan yhteistyökumppani TWR (Trans World Radio) on maailmanlaajuinen medialähetysjärjestö, joka lähettää kristillistä ohjelmaa yli 230 kielellä ja murteella. Tiina Virtanen kertoo, että mediapalveluiden työhön kuuluu paljon erilaisten tiedostojen hallinnointia. Koska suuri osa lähetettävistä ohjelmista on jonkun muun tahon kuin TWR:n tekemiä tai joku muu tukee niitä, kyse on myös rahasta.

–  Talousosasto hoitaa laskuttamisen, mutta mediapalvelut vastaa siitä, että laskut ovat oikein. Tarkkuus on erittäin tärkeää sekä kun puhutaan rahasta että kun on kyse maailmanlaajan järjestön tietokannoista ja palvelimista. Jokaisen on noudatettava samoja käytäntöjä pilkulleen, Tiina selventää.

– Editoin myös paljon kuuntelijapalautteita, ennen kuin ne lähetetään TWR:n päämajaan Yhdysvaltoihin. Ne ovat tämän työn ”sielun ruokaa”, joka pitää isomman kuvan kirkkaana silmien edessä.

Monikulttuurinen työyhteisö

TWR-Euroopan toimipisteessä Hollannin Barneveldissa on 11 työntekijää: kuusi hollantilaista, kaksi amerikkalaista yksi eteläafrikkalainen, yksi korealainen –  ja nyt myös yksi suomalainen.

Tiina Virtanen asuu työpaikalta 23 kilometrin päässä sijaitsevassa Amersfoortissa. Hän on löytänyt paikkansa kaupungin englanninkielisestä All Saints -anglikaaniseurakunnasta. Valtaosa siellä käyvistä on hollantilaisia ja suurin osa heistä lapsiperheitä.

–  Pääsin mukaan joka toinen torstai kokoontuvaan kotiryhmään, mistä olen todella iloinen. Kirjastosta löytyi myös ”taalcafe” eli vapaaehtoisten vetämä kielikahvila ulkomaalaisille.

Monesti viikonloppuisin hän käy tutustumassa muihin Hollannin kaupunkeihin:

– Amersfoort sijaitsee niin keskellä maata, että täältä pääsee junalla kätevästi joka suuntaan – ja niitä kulkee paljon aamusta iltaan. Täällä on myös koko maan kaikki kulkuneuvot kattava erinomainen matkakorttijärjestelmä, Tiina iloitsee.

Sosiaalinen media lyhentää välimatkaa

– Kun lähdin ensimmäiselle kaudelleni marraskuussa 1985, tiesin näkeväni ystäviä ja sukulaisia vasta seuraavana kesänä. Kirjoitimme kirjeitä. Nyt sosiaalinen media antaa tunteen, että voi olla yhteydessä milloin vain, muttei yhteyttä kuitenkaan tule pidettyä samalla tavalla, Tiina Virtanen pohtii.

Hän toivoo, että ystävärenkaaseen kuuluvat tai siihen liittymistä harkitsevat ottaisivat rohkeasti yhteyttä, kyselisivät kuulumisia tai kertoisivat omia kuulumisiaan. Toukokuussa Tiina tulee pariksi viikoksi Suomeen ja on mukana myös Medialähetyspäivillä Lohjalla 26.–27.5.

Liity Tiina Virtasen ystävärenkaaseen!

Annaleena Pakkanen

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku