Sansan 50 v. juhlakeräys

Lahjoituskohteen kuva

Juhlavuoden keräys (50v): Radiotyö

Kertymä 01.01.2022 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 2391 €

tavoite: 60000 €

keskilahjoitus: 43 

lahjoituskertoja: 56 kpl

uusimmat: 637 € / 12 kpl

4.0%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Sansan 50 v. juhlakeräys.

Radio tavoittaa keskeltä elämää

Sansan 50-vuotisen taipaleen aikana ohjelmia ja kielialueita on aloitettu ja lopetettu. Jälkiä on jätetty suurten joukkojen sydämiin. Edelleen radio tavoittaa ihmisen keskellä elämää kutsulla Jumalan yhteyteen. Yksi radiolla tavoitettu on Tarkhan* Mongoliasta: ”Olen kuunnellut ohjelmaanne. Käsitykseni on muuttunut. Minulla on kristittyjä ystäviä. He sanovat, että heidän uskonsa ei riitä minulle, vaan uskon tulee olla henkilökohtaista.”

Radio on tullut ulos raameistaan. Yhä useammin ohjelmat jaetaan digitaalisesti, jopa videoina. Kuulijapalautteita kaivetaan harvoin enää postilaatikosta. Palautekanavat ovat digitaalisia. Joissain maissa voidaan toimia paikallisestikin, FM-asemien välityksellä.

Vaikutus laajenee sydämeltä toiselle

Radioon liittyy jollakin tapaa yllätyksellisyys. Asemia selaillaan. Päädytään kuulemaan omalla kielellä vaikkapa Jeesuksen sanoja Raamatusta: ”Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun.” (Joh. 17:20)

Radio-ohjelman virtaan sukelletaan kenties kesken kaiken. Ohjelmat ovat yllätystä täynnä, kuten kävi intialaiselle Pushpakarille*:

”Tuttavamme esitteli meille vasavinkielisen ohjelman radiosta. Aloimme kuunnella ohjelmaa säännöllisesti. Tulimme tuntemaan evankeliumin ja vastaanotimme Jeesuksen elämäämme. Jumala toimii luonamme ihmeellisesti. Nyt pidämme jumalanpalveluksia kylässämme.”

Monelle kristillisen radiotyön luomat yllätykselliset hetket ovat tuoneet uuden elämän, joka voi vaikuttaa laajemminkin.

Intian kieliviidakossa radio erityisen tärkeä

Satojen kielten Intiasta tulee tänä vuonna väkirikkain maa. Se on myös Sansan radiotyön tärkein alue. Kumppanimme TWR tuottaa ohjelmaa jo 150 Intian kielellä.  Hindin ja muiden suurten kielten lisäksi Sansa tukee vähemmistökielistä työtä. Niistä suurinta puhuu 34 miljoonaa ihmistä! Kristillinen viesti saavuttaa radion kautta kaukaistenkin kylien köyhän väen heidän omalla kielellään.

Kristittyjä radiotyön ystäviä Intiasta
Kristittyjä radiotyön ystäviä Intiasta

Synttärilahjoitus Sansan radiotyölle

Sansan 50-vuotissyntymäpäiväkeräys on alkanut.  Haluamme saada kokoon merkittävän summan hyvien kristillisten ohjelmien tuottamiseksi ja lähettämiseksi. Anna syntymäpäiväonnittelut Sansalle lahjoituksen muodossa. Suuntaamme lahjasi radiotyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Lähi-itään ja Eurooppaan.

Lahjoittaa voi myös seuraavilla tavoilla:

Keräyksen tuotto käytetään Sansan kumppanien FEBC:n ja TWR:n sekä pienempien toimijoiden kautta vuosina 2023-2024 monipuoliseen kristilliseen radiotyöhömme Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Euroopassa.

Tarinoita alueelta

Sukulaisteni luona kävi aikoinaan kristittyjä, jotka lauloivat kristillisiä lauluja ja jakoivat Jumalan Sanaa. Kuuntelin heitä. Halusin sydämessäni uskoa Herraan, mutta perheeni painosti. Mentyäni naimisiin sain keskenmenon, jolloin anoppi vei minut erilaisiin rituaaleihin. Kävin myös okkulttisissa menoissa, mutta niistä ei ollut apua. Sain vain uusia keskenmenoja. Yksi sukulaisistani kertoi minulle Jeesuksesta. Toukokuun 21. päivänä vuonna 2022 aloin katsoa Toivoa naisille -televisio-ohjelmaanne. Se on antanut minulle suunnatonta iloa ja toivoa. Ohjelman sielunhoitaja rukoili ja rohkaisi minua. Vaikka minulla on monia terveyshaasteita, kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Uskon Jeesukseen ja että hän pitää huolen kaikesta. Seuraan ohjelmaanne, ja Jumala ohjaa minua elämäni joka askeleella. 

Toivoa naisille -ohjelman katsoja Intiasta (TWR, orija)

Olen naimisissa, neljän tytön ja yhden pojan äiti sekä muslimi. Olen suorittanut toisen asteen opinnot. Jo lapsena olin kiinnostunut oppimaan, mihin kristityt uskovat. Eräänä päivänä tapasin ihmisen, joka kertoi minulle uudesta radio-ohjelmasta ja että se opettaa Isasta (Jeesus). Perheessäni ei ole lupa kuunnella kristillistä ohjelmaa. Yhtenä päivänä menin käymään vakavasti sairaan naapurini luona ja näin perheen kuuntelemassa uutta radio-ohjelmaa. Se oli opetusohjelma. Toisena päivänä vierailin uudelleen sairaan luona ja huomasin, että hän oli paremmassa kunnossa. Kysyin häneltä radio-ohjelmasta. Hän kertoi, että se oli kristillinen oromonkielinen ohjelma. Hän kutsui minua kuuntelemaan ohjelmaa, jos haluaisin. Lupasin, ja niin minusta tuli kuuntelija. Toiveeni oppia Isasta ja kristinuskosta on täyttynyt. Kotona kuuntelen ohjelmaa salaa, mutta en joka kerta, sillä pelkään perhettäni.

Kuuntelijapalaute Etiopiasta (Mekane Yesus -kirkko)

Olen kuunnellut arabiankielistä Toivoa naisille -ohjelmaa jo usean kuukauden ajan. Haluan kertoa teille tarinani, sillä olen surullinen ja tunnen itseni hylätyksi. Arvottomuus on kaivautunut syvälle sisimpääni ja repinyt minut riekaleiksi. Aviomieheni petti minua. Meillä on kolme lasta, joista vanhin on 10-vuotias ja nuorin on 5. Kun sain tietää asiasta, halusin lopettaa elämäni, sillä mieheni oli ankkurini ja nyt hän petti luottamukseni. Ennen kuin romahdin, olin vihainen ja sanoin kaikkea rumaa mitä kuvitella saattaa. En voinut kyllin ilmaista tuskaani ja kipuani. Pakenin vanhempieni luokse ja kun piilottelin vanhassa huoneessani, löysin ohjelmanne. Puhe kuulosti erilaiselta kuin islamissa. Sanat olivat täynnä toivoa, ja ne sytyttivät jotain sisimpääni, jotain uutta ja ainutlaatuista. Jatkoin ohjelman kuuntelua ja seurasin julkaisujanne myös sosiaalisessa mediassa. Eräänä päivänä jokin minussa laukesi. Tajusin, että Jeesuksen antama toivo olisi juuri sitä, mitä tarvitsen. Niinpä pyydän teiltä apua, että saisin tuota toivoa.

Myöhemmin: Olen ottanut vastaan Jeesuksen tarjoaman toivon. Annan Hänen ottaa pois kaikki syntini. Annan hänen korjata sydämeni ja mieleni ja uskon, että Hänen kauttaan kaikki on mahdollista. Kiitän Jeesuksesta ja siitä, että Hän hyväksyy minut, vaikken ole sen arvoinen. Tarvitsen teitä lähelleni, kunnes olen kulkenut tämän pimeän laakson läpi.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Egyptistä (TWR)

Olen päättänyt sitoutua sydämestäni Kristukselle ja nyt olen käynyt läpi uusille uskoville tarkoitettua opetusta. Minua hämmästyttää, kuinka saan vastauksia kysymyksiini ja myös rukouksiini vastataan. Kiitos, että olet auttanut minua tällä matkalla.

Katsojapalaute Iranista (SAT-7 Pars)

Elämäni on ollut vaikeaa naisena, sillä olen ollut yksin mieheni jätettyä minut. Raha-asiani eivät ole olleet tasapainossa, koska minut ryöstettiin. Huonoksi onnekseni olin onnettomuudessa ja sen jälkeen vuoteenoma joitakin kuukausia. Olin vailla toivoa ja pitkästynyt. Ajoittain ajattelin tekeväni itsemurhan. Jumala armahti minua ja Hän tuntee sydämeni. Kiitos Jeesus, joka puhuit minulle Krusa FM -lähetyksen kautta, kun naapurini kutsui minut kuuntelemaan sitä yhdessä. Halleluja, puhuja auttoi minua korjaamaan särkyneen sydämeni Jumalan sanan avulla. Olen päättänyt vastaanottaa Kristuksen pelastajakseni.

Radiokuuntelija Kambodžasta

Olimme köyhä perhe. Olin nuorin kolmesta sisaruksesta ja aloin työskennellä todella nuorena auttaakseni perhettäni. Työpaikkani omistajan poika raiskasi minut, kun olin 16-vuotias. En voinut kertoa kenellekään, koska minua pelotti. Mutta tulin raskaaksi. Hänen isänsä sai selville, mitä tapahtui, ja he pakottivat meidät avioitumaan. Vauvan syntymisen jälkeen hänen perheensä heitti minut ulos heidän kodistaan ja piti vauvani. Menin takaisin perheeni luokse. Niinä vaikeina aikoina aloin kuunnella radio-ohjelmaanne. Se antoi minulle toivoa ja vahvuutta. Vähän ajan kuluttua annoin sydämeni Kristukselle. Jeesus on ainoa nimi, joka voi tehdä ihmeitä puolestani. Hän on ainut, joka voi muuttaa pahat asiat hyväksi. Jokin aika sitten löysin työn lapsenvahtina. Tuo perhe auttoi minua saamaan lapseni takaisin. Kaikki tämä tapahtui sen jälkeen, kun minusta tuli kristitty. Kiitos, että esittelitte minut Hänelle.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Turkista (TWR)

Toivoa naisille -ohjelma on todella hyvä ja oivalluksia antava. Se ei sisällä vain terveysneuvontaa vaan myös tarvitsemamme hengellisen opetuksen, jotta uskomme kasvaisi vahvemmaksi. Opin, kuinka Jumala on tehnyt naisesta vahvan. Olen kiitollinen kaikesta arvokkaasta tiedosta. Toivon, että tulevaisuudessa voisimme puhua myös teknologiasta naisten näkökulmasta, koska monet kaltaiseni äidit kokevat vaikeaksi pysyä ajan tasalla nopeasti muuttuvan teknologian kanssa.

Toivoa naisille -kuuntelija Indonesiasta (TWR)

Kiitos FEBC:n henkilökunnalle radio-ohjelmista. Olen huolissani tulevasta, sillä koronapandemia ei tunnu koskaan loppuvan. Luukkaan evankeliumin kylväjävertaus saa minut pohtimaan, olenko minä kalliolle pudonnut siemen. Mieheni on vastustanut uskoani Jeesukseen, ja olen totellut häntä. Uskon Jeesukseen sydämessäni. Unelmani on päästä kirkkoon ja saada kaste, mutta mahtaako se koskaan toteutua? Rukouksissa jätän asian Jumalalle ja koetan saada mielenrauhaa. Luen salaa Raamattua, kirjoitan ylös raamatunjakeita ja teille kirjeitä, niin ettei mieheni huomaa. Käyn myös päivittäin tarkistamassa postini, olisiko teiltä tullut kirjettä. Kiitos teille.

Radiokuuntelija Japanista (FEBC)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet