Sansan 50 v. juhlakeräys

Lahjoituskohteen kuva

Juhlavuoden keräys (50v): Radiotyö

Kertymä 01.01.2022 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 58198 €

tavoite: 100000 €

keskilahjoitus: 98 

lahjoituskertoja: 595 kpl

uusimmat: € / kpl

58.2%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Sansan 50 v. juhlakeräys.

Radio tavoittaa keskeltä elämää

Sansan 50-vuotisen taipaleen aikana ohjelmia ja kielialueita on aloitettu ja lopetettu. Jälkiä on jätetty suurten joukkojen sydämiin. Edelleen radio tavoittaa ihmisen keskellä elämää kutsulla Jumalan yhteyteen. Yksi radiolla tavoitettu on Tarkhan* Mongoliasta: ”Olen kuunnellut ohjelmaanne. Käsitykseni on muuttunut. Minulla on kristittyjä ystäviä. He sanovat, että heidän uskonsa ei riitä minulle, vaan uskon tulee olla henkilökohtaista.”

Radio on tullut ulos raameistaan. Yhä useammin ohjelmat jaetaan digitaalisesti, jopa videoina. Kuulijapalautteita kaivetaan harvoin enää postilaatikosta. Palautekanavat ovat digitaalisia. Joissain maissa voidaan toimia paikallisestikin, FM-asemien välityksellä.

Vaikutus laajenee sydämeltä toiselle

Radioon liittyy jollakin tapaa yllätyksellisyys. Asemia selaillaan. Päädytään kuulemaan omalla kielellä vaikkapa Jeesuksen sanoja Raamatusta: ”Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun.” (Joh. 17:20)

Radio-ohjelman virtaan sukelletaan kenties kesken kaiken. Ohjelmat ovat yllätystä täynnä, kuten kävi intialaiselle Pushpakarille*:

”Tuttavamme esitteli meille vasavinkielisen ohjelman radiosta. Aloimme kuunnella ohjelmaa säännöllisesti. Tulimme tuntemaan evankeliumin ja vastaanotimme Jeesuksen elämäämme. Jumala toimii luonamme ihmeellisesti. Nyt pidämme jumalanpalveluksia kylässämme.”

Monelle kristillisen radiotyön luomat yllätykselliset hetket ovat tuoneet uuden elämän, joka voi vaikuttaa laajemminkin.

Intian kieliviidakossa radio erityisen tärkeä

Satojen kielten Intiasta tulee tänä vuonna väkirikkain maa. Se on myös Sansan radiotyön tärkein alue. Kumppanimme TWR tuottaa ohjelmaa jo 150 Intian kielellä.  Hindin ja muiden suurten kielten lisäksi Sansa tukee vähemmistökielistä työtä. Niistä suurinta puhuu 34 miljoonaa ihmistä! Kristillinen viesti saavuttaa radion kautta kaukaistenkin kylien köyhän väen heidän omalla kielellään.

Kristittyjä radiotyön ystäviä Intiasta
Kristittyjä radiotyön ystäviä Intiasta

Synttärilahjoitus Sansan radiotyölle

Sansan 50-vuotissyntymäpäiväkeräys on alkanut.  Haluamme saada kokoon merkittävän summan hyvien kristillisten ohjelmien tuottamiseksi ja lähettämiseksi. Anna syntymäpäiväonnittelut Sansalle lahjoituksen muodossa. Suuntaamme lahjasi radiotyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Lähi-itään ja Eurooppaan.

Lahjoittaa voi myös seuraavilla tavoilla:

Keräyksen tuotto käytetään Sansan kumppanien FEBC:n ja TWR:n sekä pienempien toimijoiden kautta vuosina 2023-2024 monipuoliseen kristilliseen radiotyöhömme Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Euroopassa.

Tarinoita alueelta

Olen säännöllinen kuuntelijanne ja työskentelen tehtaassa lähellä pääkaupunkia. Kun menen yövuoroon, minulla ja työkavereillani on mahdollisuus kuunnella ohjelmaanne ennen vuoron alkamista. Mutta tällä hetkellä meitä on jo niin monta, että on vaikea kuunnella ilman toista radiota. Siksi pyydämme teitä harkitsemaan, voisitteko lahjoittaa meille yhden tai kaksi radiota.

Kuuntelijapalaute Eritreasta (Mekane Yesus -kirkko)

Me perheenäidit tuhlaamme välillä aikaamme juoruiluun tai naapureista puhumiseen. Tämänpäiväinen Jumalan sana muistuttaa, että minunkin pitää lopettaa sellainen toiminta. Me emme saa tehdä mitään, mikä ei miellytä Jumalaa. Jos haluamme muuttua, olen varma, että Jumala auttaa meitä pääsemään eroon asioista, jotka eivät ole Hänelle mieluisia. Näin synti ei hallitse elämäämme eikä uskomme horju helposti.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Indonesiasta (TWR)

Kuuntelen ohjelmaanne edelleen. Tilanteeni on vaikea, ja on raskasta huolehtia iäkkäästä äidistäni sekä sisarusteni lapsista. Äidin vointi paranee kuitenkin koko ajan. Mikä motivoi minua pitämään huolta itsestäni, on se, että olisin tarpeeksi vahva huolehtimaan myös rakkaistani. Kiitos tiimillenne, kun aina rohkaisette minua. Ja mikä tärkeintä, kiitos Herralle, että hän vahvistaa ruumistani ja sieluani kestämään kaikki haasteet. Jatkan taistelua!

Kuuntelija Thaimaasta (FEBC)

Veljeni ja minä olemme saaneet teiltä paljon rohkaisua. Kiitos, että olette olleet meihin yhteydessä netissä ja puhelimella. Arvostamme suuresti opetuslapseutta ja rukouksianne.

Kabyylinkielisen ohjelman kuuntelija Pohjois-Afrikasta (TWR)

Hyvä Keiko Yoshizaki, kiitos vastauksestanne. Äitini oli jonkin aikaa vuodepotilaana, mutta nyt hän voi käydä avustuksellani jo vessassa. On raskasta huolehtia hänestä joka päivä. Mutta olen tullut ajatelleeksi, että jos eläisin niin sanottua onnellista elämää, olisinko kirjoittanut teille kirjettä? Kun olin syvässä laaksossa, kysyin apua teiltä. Nyt minulla on teihin kirjeyhteys ja te tuette minua. Luen kirjeenne huolellisesti ja asetan jokaisen sanan sydämelleni. Tunnen, että siitä tulee elävää vettä, joka kiertää ruumiissani. Mitä minulle olisi tapahtunut ilman Jeesusta? Kuinka epätoivoinen olisin ollut, jos en olisi oppinut tuntemaan teitä? Uskon, että olen hengissä teidän tukenne ansiosta.

Huolehdin 90-vuotiaasta äidistäni yksin ja minulla on skitsofrenia. Olen uuvuksissa sekä henkisesti että fyysisesti ja ihmettelen, kuinka kestän näin kovaa tilannetta. Kestän sen siksi, että Jeesus on koko ajan kanssani. Kamppailen elämästäni joka päivä, mutta en ole yksin. Jeesus ei hylkää minua. Minua helpottaa ajatella, että FEBC:n henkilökunta lukee kirjeeni. Rukoilen teille terveyttä ja onnellisuutta Jumalassa.

Kuuntelija Japanista (FEBC)

Olen 12-vuotias poika ja käyn viidettä luokkaa. Perheeni on kristitty. Vanhempani rohkaisevat minua kuuntelemaan amharankielistä lastenohjelmaa lauantai-iltaisin. Ohjelmat ovat koskettavia, opettavaisia ja viihdyttäviä, mutta olisi kiva, että ohjelma-aika olisi pidempi.

Kuuntelija Etiopiasta (Mekane Yesus -kirkko)

Kurkussani oli kasvain ja olin siitä huolissani. Eräänä päivänä avasin radion juuri, kun sieltä tuli ohjelmanne. Soitin ohjelmassa annettuun numeroon ja selitin tilanteeni. Henkilö siellä rohkaisi ja lohdutti minua. Jumala vastasi rukouksiimme, ja koin ihmeparantumisen. Opin ohjelmasta myös, että murehtiminen ei ole ratkaisu.  

Kuuntelija Intiasta (TWR, kukna)

Olen 28-vuotias nainen. Aloin hoitaa iäkästä naista, joka ei pystynyt kävelemään. Huomasin, että hän on kristitty. Asuinalueemme väki on arvoiltaan perinteistä eikä kukaan yleensä kysy mitään Jumalasta. Nainen halusi kuunnella Toivoa naisille -ohjelmaa. Aluksi pelkäsin seurauksia, jos tulisi tietoon, että työskentelen kristityn luona. Pian mieleni rauhoittui ja aloin kuunnella ohjelmaa hänen kanssaan. Kun hän kuoli, jatkoin kuuntelua. Sitten rukoilin Jeesusta elämääni ja sain rauhan sydämeeni. Tuntuu kuin olisin alkanut elää uudelleen. Saan voimaa vaikeissa hetkissä. Minun on vaikea ja vaarallista puhua tästä lähipiirilleni. Rukoilkaa puolestani.

Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Turkista (TWR)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet