Joulukeräys 2022

Lahjoituskohteen kuva

Yleiskeräys: evankeliumia

Kertymä 01.01.2022 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 1618 €

tavoite: 25000 €

keskilahjoitus: 49 

lahjoituskertoja: 33 kpl

uusimmat: 195 € / kpl

6.5%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Valitse lahjoitussumma tai lahjoita haluamasi summa

Lahjoitit €, kohteelle Joulukeräys 2022.

Kiitollisuutta kaiken keskellä

Kun säädämme tänä jouluna lämpöpattereita asteen alemmaksi, suuntaamme kiitosmielin samalla katseemme astetta ylemmäksi. On niin paljon mistä saamme olla kiitollisia huoliakin herättävien uutisten keskellä.

”Onko sinulla mitään, mitä et ole saanut lahjaksi?” 1.Kor. 4:7b

Adina*-tytön tarina

Adina asuu äitinsä ja sisaruksensa kanssa keskiaasialaisessa maassa. Jokin aika sitten hän huomasi, että äiti on usein surullinen ja poissaoleva. ”Äiti ei ollut enää iloinen. Luulen, että hänellä oli aikuisten huolia, mutta ei hän niistä meille puhunut.” Lapset eivät tienneet, että äidin elämänhalu oli hiipumassa. Vaikeuksien keskellä perheen Raamattu pölyttyi kirjahyllyssä.

Jokin muuttui, kun Adinan äiti alkoi seurata sosiaalisesta mediasta Toivoa naisille -ohjelmaa. Yhdessä ohjelmassa oli vammainen tyttö, jonka elämässä oli myös haasteita, mutta hän pystyi silti nauttimaan elämästään.

Äiti vietti yhä enemmän aikaa viestitellen puhelimellaan Sansan kumppanin, TWR:n paikallisten työntekijöiden kanssa. Pikkuhiljaa hänen olemuksensa alkoi muuttua.

”Nykyään äiti hymyilee paljon enemmän. Hän kertoo meille lapsille, että vaikka joskus on vaikeaa, meillä on silti kaikkea, mitä tarvitsemme: ruokaa ja toinen toisemme. Minäkin olen siis tärkeä! Äiti lukee jälleen Raamattuakin. On kivaa, että äiti on taas niin iloinen.”

*nimi muutettu

Neljä ihmistä eri maanosista lahjan äärellä
Vie evankeliumi Aasiaan, Afrikkaan, Lähi-itään ja Eurooppaan Sansan välityksellä.

Kokemus löydetyksi tulemisesta

Ensimmäisen joulun sanomassa ja Adinan perheen tarinassa on paljon samaa. Adinan kotinurkilta lähtivät myös Itämaan tietäjät etsimään kaivattua lasta – löysivätkin. Jumala voi löytää ihmisen median kautta lähes mistä vain. Adinan perhe tuli löydetyksi Keski-Aasiasta, jossa Venäjän hyökkäyssodan seuraukset näkyvät ja tuntuvat mm. pakolaistulvana.

Kiitosviestejä

Mongoliasta: Kiitos. Autoitte minua ymmärtämään lapsiani.

Keski-Aasiasta: Kiitos Toivoa naisille -työmuodosta.

Kroatiasta: Kiitos mediatyöstänne, jonka välityksellä saan osallistua jumalanpalveluksiin. Asun vähän kauempana.

Kambodzasta:  Kiitos radioasemallenne, joka kannustaa pysymään evankeliumissa.

Egyptistä: Kiitos Youtube-ohjelmista.

Jokaisen Sansan vuosittain saaman kiitollisen palautteen takana on ihminen, jonka kasvoja tai nimeä emme useinkaan tiedä, mutta joka on saanut löytää jotain samaa kuin sinä, minä ja Adina perheineen. Mutta olemmeko tarpeeksi kiitollisia Jeesuksesta?

Saamme myös toisenlaisia kiitosaiheita, kun kumppanimme ovat menneet lähetystyössä eteenpäin. Esimerkiksi FEBC kertoo että:

Paras joululahja

Joku lahjoitti rahat, joiden ansiosta Adinan äidin elämä säästyi ja lapset saivat tilalle kiitollisen äidin. Parhaan lahjan, evankeliumin, lahjoittajana voit ehkä joskus kuulla sanat: “Kiitos sinulle elämästä!”

Lahjaksi saamme myös antaa monille elämän Jumalan löytäminä.

Osoita kiitollisuutta tänä jouluna lahjoittamalla evankeliumi maailmalle!

Varojen käyttö:
Lahjoitus käytetään mediatyölle yhteistyökumppaniemme FEBC:n, TWR:n ja SAT-7:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena seuraavana vuonna.


Tarinoita kohteesta

Kuuntelin alkuun radiosta. Siirryin sovelluksen käyttäjäksi, kun aloitin opiskelut toisella paikkakunnalla, jonne oli ajomatkaa yhteen suuntaan yli 300 km. Kuuntelin ohjelmaa järjestyksessä, luku ja kirja kerrallaan, ja sain koko Raamatun kuunneltua. Nyt aloitin kuuntelun toiseen kertaan ja odotan [sovelluksen] päivitystä, jotta voin taas autossa työmatkoilla kuunnella ja löytää ihania helmiä siunaamaan päivääni. Samalla muistan läheisiäni rukouksin.
Palaute Suomesta
Kiitos FEBC:n henkilökunnalle radio-ohjelmista. Olen huolissani tulevasta, sillä koronapandemia ei tunnu koskaan loppuvan. Luukkaan evankeliumin kylväjävertaus saa minut pohtimaan, olenko minä kalliolle pudonnut siemen. Mieheni on vastustanut uskoani Jeesukseen, ja olen totellut häntä. Uskon Jeesukseen sydämessäni. Unelmani on päästä kirkkoon ja saada kaste, mutta mahtaako se koskaan toteutua? Rukouksissa jätän asian Jumalalle ja koetan saada mielenrauhaa. Luen salaa Raamattua, kirjoitan ylös raamatunjakeita ja teille kirjeitä, niin ettei mieheni huomaa. Käyn myös päivittäin tarkistamassa postini, olisiko teiltä tullut kirjettä. Kiitos teille.
Palaute Japanista
Ennen en uskonut Jumalaan, mutta hiljattain minut kastettiin. Anoppini ei ole kristitty, mutta hän on aika uskonnollinen ja on tukenut minua uskoon tulossani. Katsoimme yhdessä kanavaanne, kun pyysitte meitä yhtymään rukoukseen. Hän nosti kätensä ylös ja rukoili kanssanne! Olin erittäin yllättynyt ja vaikuttunut. Teette todella hyviä ja vaikuttavia ohjelmia. Herra työskentelee paikoissa, joita emme aina näe.
Palaute Turkista
Tänään laitan syrjään pelon ja huolen siitä, että viranomaiset saavat tietää minun ottaneen teihin yhteyttä ja kertoneen, kuinka tulin tuntemaan Herran. Haluan teidän tietävän, että vaikka kirkkojen ovet on Iranissa suljettu, meistä jokainen on kirkko. Teidän viikoittaiset WhatsApp-viestinne tuovat kirkon koteihimme ja saavat meidät pois yksinäisyydestä ja eristyksestä. Olen jo pitkään halunnut kertoa tämän teille, mutta olen pelännyt ottaa teihin yhteyttä. Kun sain tänään viestinne, en tiedä miksi, mutta heitin varovaisuuden tuulen mukana pois ja päätin soittaa teille. Olen onnellinen, kun saan puhua kanssanne ja haluan kiittää teitä siitä, että palvelette meitä. Ette ehkä tiedä sitä, mutta lähettämänne viestit ovat meille erittäin tärkeitä. Ne ovat kuin viestejä taivaasta, ja haluan lausua teille kiitokseni.
Palaute Iranista
Olen Amarjargal ja asun Huvsgulin maakunnassa. Olen kuunnellut FEBC:n ohjelmia siitä asti, kun radioasema aloitti maakunnassamme. Minulle annettiin silloin Galcom-radio. Radio on yksinkertainen ja helppo käyttää, ja se latautuu auringonvalossa. Minä ja tyttäreni kuuntelemme usein ohjelmaanne nimeltä Tosiasioita Jeesuksesta Kristuksesta. Pidän tarinoista ihmisten tosielämästä ja siitä, kun opetatte ja selitätte Jeesuksesta. Olen käynyt seurakunnassa vuodesta 2009, mutta pandemian vuoksi kirkot ovat kiinni. Kiitos, että radioitte vaikuttavia ja hyödyllisiä ohjelmia arkemme keskelle.
Palaute Mongoliasta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Kaikki lahjoituskohteet